Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması T.C.’nin devlet kurumlarındaki tabelalardan özellikle Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlardan kaldırılmaya başlanması üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bakanlığın altındaki kurumlarda TC kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek” dedi.

Müezzinoğlu, ‘Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı” ibaresinin devam edeceğini belirterek, ”Ama onun altında ‘İstanbul Ümraniye Kamu Sağlığı Hastanesi’ derken, ayrıca TC kullanılmasının bir mantığı yok” diye konuştu.

CHP ve MHP milletvekilleri, kamu kurumlarından art arda gelen kararların hükümet politikasındaki yerini öğrenmek amacıyla konuyu Meclis gündemine taşıdılar. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, yeniden yapılanma gerekçesiyle bağlı kurumlara gönderdiği yazıda, sağlık kurumlarında “T.C. Sağlık Bakanlığı” yazılı tabelaların değiştirilmesi talimatını vermişti.

Kurumun yazısında, sağlık evi, aile sağlık merkezi, toplum sağlığı merkezi, halk sağlığı laboratuvarı ve halk sağlığı müdürlüklerinde kullanılacak olan dış tabelaların örnekleri yer aldı. Standart ebatları ve tasarımları verilen tabelaların hiçbirinde “T.C.” ibaresi yer almadı.

Bunun üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdiler.

Topal, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın gönderdiği genelgede T.C. ibaresinin kaldırılmasının sebebi nedir? Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?” MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da Aydın’da sağlık ocaklarının tabelalarından “T.C.” ifadesinin kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Uzunırmak, Maliye Bakanlığı’nın da adında “Türk” olan bir özel şirkete, ırkçılığı çağrıştırdığı gerekçesiyle “Türk” kelimesini çıkarması için yazı yazdığını iddia etti.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da T.C. Ziraat Bankası’nın internet sitesi ile bankanın şubelerindeki tabelalardan da T.C. ibaresinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Türkkan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği önergede “Bu, devleti ve milleti ortadan kaldırmaya teşebbüs edilmiş bir adımdır” dedi.

T.C KULLANILMASINA GEREK YOK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bakanlığın altındaki kurumlarda T.C kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek” dedi. 


Editör: TE Bilisim