Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 EY AMERİKA / AVRUPA
PEŞMERGEDEN (2.İSRAİL) BAŞKA
IRAK VE SURIYE'DE İNSAN YOK MU?

İsrail, yıllarca Filistin Kurtuluş örgütünün eylemlerini işgaline gerekçe yapıp büyüdü ABD, AB, Suriye ve Irak'ta ya da mazlum herhangi bir ülkede terör örgütleri üzerinden o ülkeleri parçalamaya devam ediyor. Bunu her emperyalist ülke yapıyor.

Çin, Doğu Türkistan'da; Ruslar Afganistan'da aynısını yapmaya devam ediyorlar.

Bugün Suriye'de kan, gözyaşı, soykırım ve göç mazlum halkların ortak değişmez kaderi oldu.

Irak ve Suriye'de, Peşmerge ve Gayri Müslim halklardan (Ezidiler. Hristiyanlar ve Yahudiler) başka halk yok mu?

Tüm terör örgütlerini mevcut yönetime karşı kışkırtıp, birbirleri ile kanlı kavgalar ile yok ederek iki katilden birinin yanında durmak ABD, AB ve İsrail'in İslam.dünyasında yeni sömürge yöntemidir.

Her türlü terör örgütü insanlığın ortak düşmanıdır.

Şimdi alçak zalim emperyalistlere soruyoruz: Arap,Türkmen ve Müslüman diğer halklar yurtlarına ne zaman dönecektir? Yoksa acaba hiç mi dönmeyecektir? Bugün biliyoruz ki, Peşmerge ve PYD'nin yerleştirildiği bölgelerde nüfus ve tapu binaları ateşe verilerek kayıtlar imha ediliyor. Özellikle Irak ve Suriye cephesinde yaşayan bir çok Türkmen göçe zorlandı. Evlerinin kapıları işaretlendi. Musul'da olanlar hatırlardadır. Türkmen katliamı başlatıldı.

Bu politikaların figüranı olup, esen rüzgarlara bayrak kaldırarak payanda ve dolgu malzemesi olmak, ülke idare etmek değildir.

Batının bu yüzünü miletten gizleyen ve bazen karşıymış gibi rol yapanlar, aslında cezalandırilması gereken iki yüzlülerdir.

Rahmetli Özal, Barzani'yi korumaya aldı. AKP ye emanet etti.

Şimdi sıra PYD'ye mi geliyor?

Şimdi PYD için formül aranıyor. Bütün işaretler onu gösteriyor. ABD ve Rusya'nın bölgedeki askerleri, kollarına PYD rozeti taktılar. Bunun bir adım sonrası Türkiye'den buna destek olması için zorlamalarıdır. Bu iki süper gücün elindeki Türkiye ile ilgili kozlar belirleyici olacaktır. Eğer hiç bir kozları yoksa ümidimiz vardır ama ya bizi köşeye sıkıştıracak önemli kozları varsa?

Bir vatandaş olarak; bu coğrafya'da düne kadar IŞİD'in ve ÖSO'nun geçiş yolu olarak kullandığı Türkiye, yarın önemli suçlamalarla karşı karşıya gelebilir mi?sorusuna rahatlıkla "olmaz öyle şey" diyemiyoruz.

Çünkü her şey gözümüzün önünde gerçekleşti. Daha düne kadar bu ülkenin bakanları IŞİD denen tarihin en kanlı örgütüne "bir avuç kızgın Müslüman" demedi mi?

Peki rahatlıkla "bunlar bize karşı koz olarak kullanılmayacak" diyebilir miyiz? Umarız ki kullanılmasın ama dış politika hata kaldırmaz. Hata yapan mutlaka cezalandırılır.

Peşmerge'yi 29 Ekim'de destek için ülkemizden geçiren AKP iktidarından başka ne beklenir?

Yarın tıpkı Barzani gibi, korumak için kucaģımızda bulduğumuz yapı ve parçalarına birer birer katkı yaptırıldığımız ikinci İsrail olan Kürdistan ABD dümen suyunda iktidarlar eliyle kurulmayacak mı? Bu konuda da çok ciddi kaygılarımız var. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir. O Kürdistan paçavraları gönderlere kimler tarafından çektirildiyse, yarın aynı merkezler PYD'ye de aynısını isteyecekler, bu açık! Peki bizim iktidarımız bu isteği reddedebilecek mi?

Bir tek şartla ister:
 İktidar MİLLİ BİR İKTİDAR olursa!...

Ülke milli iktidara hasret... milli devlet ve milli iktidar kurulmadan madara olmaya daha çok devam ederiz.


Sabri Şenel


Editör: TE Bilisim