AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Saygun ziyareti ile ilgili “Ergin Saygun mesai arkadaşımdı. İnsani görevimi yerine getirdim” dedi.

Gündemdeki konuları değerlendiren Başbakan Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

“İNSANİ GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM”

Tutuklu ve hükümlü olanlarla ilgili olarak onlar bu ülkede mevcut yasaların gereğidir. Yasal düzenlemenin neticesi olarak bir ertelemeyle tahliye edilmiş olan Sayın Saygun benim beraber vazife yaptığım bir arkadaşım. Yaşça benden büyük. Amerika ziyaretimiz olmuştur birlikte. Bush’u ziyaretimde beraberdik Oval Ofis’te.

Bu insani bir görevdi. Bu insani görevi yerine getirdim. Orada herhangi bir beklentim söz konusu değil. Saygun Paşa gittiğim zaman değil daha önce de birkaç ay önce de sıkıntılıydı. Ben o süreci de yakından takip ettim. Bilgi alışverişinde bulundum kızıyla, doktoruyla.

AYNI ŞEYİ YİNE YAPABİLİRİM

Şu anda da insani bir görevi yapmanın mutluluğu içindeyim. Allah şifa versin. Astsubay olur, subay olur aynı şeyi bir başkası içinde yapabilirim. Yasal durum başka, bu insani durum başka.

BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ

Bahçeli’nin dünyası ile bizim dünyamız farklı. Önce Bahçeli’nin samimiyet dilini öğrenmesi lazım. O dili öğrenmediği için milletimizin verdiği ders ortada.  Ben onların dili ile konuşmayacağım. Benim aldığım ahlak dersi farklı. Acaba millet Ak Parti’ye neden yüzde 50 oy veriyor da bunlara yüzde 12-13 oy veriyor. Millet akılsız oldu, bunlar yüzde 12-13 ile akıllı oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Biz ahlak ve edep kuralları içinde görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

İMRALI’YA GİDECEK HEYET

Bu hafta içinde olabilir. Bu hafta içinde ya da önümüzdeki hafta olur. Adalet Bakanlığı’na müracaat yapılacak. İlkelerimizi ortaya koyduk. O ilkeler çerçevesinde olur.

Editör: TE Bilisim