Başbakan Erdoğan Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili konuştu. Başbakan Erdoğan "Olay tamamen Suriye rejimi ile alakalı. Muhaliflerle ilgisi yok. Mültecilerle ilgili provokasyonlar var" dedi.

Başbakan Erdoğan ABD ziyaretinin ardından Hatay'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 46 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan patlamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Olayın ardından başlatılan çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Ciddi bulgu ve belgeler var. Rejimle alakalı bir olaydır, rejim bunun arkasındadır. Bu belli. Rejimin Türkiye’de de uzantılar var" dedi.

Başbakan Erdoğan, Suriye'den gelen açıklamanın sorulması üzerine ise "Ne diyecek alakası var mı diyecek? Onların dünyaları yalan üzerine kurulu. Tabii ne yazık ki, bizim içimizde de onlara destek olanlar var" ifadelerini kullandı.

'MUHALİFLERLE ALAKASI YOK'

Patlamadan muhaliflerin sorumlu olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bu olayın, muhalif güçlerle yakından uzaktan alakası yok. Bunu mezhebi bir çatışmanın içine sokma çabası var" diye konuştu.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Erdoğan, ABD ziyaretinden sonra Hatay’a gideceğini de ifade etti.

SURİYE'YE OPERASYON SİNYALİ Mİ VERDİ?
'OYUNA GELMEYİZ, GEREKLİ CEVABI VERİRİZ'

Başbakan Erdoğan, "Suriye'deki iç savaş Türkiye'ye sıçradı" yorumlarına ise şöyle yanıt verdi:

"910 kilometrelik sınırımız var. Bu yüzden her türlü hassasiyeti göstermemiz lazım ama oyuna da gelmemiz lazım. Gerilim politikalarına girmememiz lazım. Büyük devlet olmanın gereği ne gerekiyorsa o tür adımları atmalıyız. Oyuna gelmek yok ama gerektiği anda da gerekli cevabı veririz. Bundan da ne çekinir ne de kaçınırız."

Editör: TE Bilisim