Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
Bugün Cumhurbaşkanımızın ATO Kongre Salonunda; kendilerine sivil toplum örgütü diyen güdümlü yapılar tarafından düzenlenen YENİ ANAYASA İÇİN HEP BİRLİKTE temalı konuşmayı dinleyince, aklıma gelenleri haberalp için yazmak ihtiyacı hissettim..
"2016 Yılında Neler olacak-1" başlığı altında bu yıl içinde gündemimizi işgal edecek en önemli konular hakkında tahmin ve kanaatlerimi sizlerle paylaşmak isterim: 1-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE BAŞKANLIK SİSTEMİ ARAYIŞLARI; Sayın Cumhurbaşkanının başkanlık sistemi arzusunun kamuflajı olmak üzere, Mecliste temsil edilen partiler arasından eşit üyeyle kurulmuş bulunan ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU, Sayın Başbakanın öngördüğü ve kamuoyuna bildirdiğinin aksine gibi 6 aylık bir süreyle çalıştırılmayacak.

Bu kadar sürenin geçmesine tahammülleri olmadığı için komisyonun çalışma "usul ve esaslarından" başlamak üzere, daha ilk günden bu komisyonun uzlaşmayı beceremediği yönünde yoğun bir propaganda ve algı operasyonu ile karşı karşıya geleceğiz. Öngörüm odur ki, bu komisyon Cumhurbaşkanı ve havuz medyasının çabalarıyla birlikte MART ayının sonunda dağıtılmış olacak. Bazılarının tahmin ettiğinin aksine, Başkanlık esaslı bir Anayasa taslağı Meclisten 330 oy alamayacağından, bu sonuca bağlı gündemimizde bir REFERANDUM da olmayacak. Aksine Nisan ayından itibaren; "gördünüz mü ey Milletim, ilk defa ithal olmayan yerli ve sivil bir anayasayı bu hayırcı muhalefet bize yaptırmadı, bize yetki verirseniz, yeni anayasa ve Başkanlık sistemi ile Türkiye'yi uçuracağız" diye yoğun bir propaganda sağanağı altında kalacağız. Sayın Cumhurbaşkanı; bu projesini ancak 2016 yılında hayata geçirebileceğini bildiğinden, en geç Eylül ayında bir erken genel seçime sürükleneceğiz. Hesap edilen odur ki; ancak bu yıl içinde yapılacak bir seçimde HDP ve MHP baraj altında tutulabilir.

Böyle bir seçimde CHP'nin azami 150 milletvekili çıkarabileceği hesabıyla, baştan beri hedeflenen 400 sayısına bu şekilde ulaşılacağı öngörülüyor.. Aslına bakılırsa, eldeki medya ve iktidar gücü dikkate alınırsa ve muhalefetin mevcut durumu da göz önünde bulundurulursa, kağıt üzerindeki bu hesabın çok da ihtimal dışında olmadığı söylenilebilir. SEVGİLİ ARKADAŞLAR; Bu hesabı bozacak tek faktörün ise mahkeme kapılarına düşmeden iç meselelerini halletmiş dinamik ve enerjik bir MHP olduğu bilindiğinden, MHP üzerindeki bu belirsizliğin sürmesi için elden gelen her yola başvurulacağını öncelikle bizlerin anlaması gerekiyor. Görüldüğü üzere; MHP'de olup bitenler 2016 yılını derinden etkileyecek nitelik ve önemdedir. Bu durumda MHP'nin 47 yıllık tecrübesi ve kurmay aklıyla, bu oyunu bozacak basiret ve feraseti göstereceği inancındayız. Aksi durumda Sayın Cumhurbaşkanının hesapları tutacağı gibi, sahip olduğumuz ve kavgasını verdiğimiz bir sürü "kurum" ve "yapımızda" tarih olacaktır. ALLAHA EMANET OLUNUZ...


Rubil Gökdemir
Editör: TE Bilisim