Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin toplantısında Türk bayrağı olmamasını ve toplantı açılışında İstiklal Marşı’nın okunmamasına tepki gösteren muhtarlar ile aralarında AK Parti’li ve CHP’li üyelerin de bulunduğu İl Genel Meclisi üyeleri toplantıyı terk etti.

Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Nisan ayı Olağan Birlik Meclisi toplantısına muhtarların tepkisi damgasını vurdu. Devecihan Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda açılış programına saygı duruşu yapılmaması ve İstiklal Marşı’nın okunmamasının yanı sıra toplantının yapıldığı salonda Türk bayrağının olmamasına tepki gösteren muhtarlar ve üyeler toplantıyı terk ederek durumu protesto etti.

HEP BİRLİKTE TOPLANTININ YAPILDIĞI SALONU TERK ETTİLER Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında yapılan toplantıda faaliyet raporu okunurken söz alan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş, “Böyle genel kurul olmaz. Ne bir belge var, ne bir İstiklal Marşı okunuyor, ne bir Türk bayrağı var” diyerek tepkisini dile getirdi. AK Parti’li İl Genel Meclisi Üyesi Arslan Kıyunat ise “Toplantıda önce İstiklal Marşı okunur ondan sonra devam edilir. Kongre paldır küldür gidiyor. Buyurun yapın” dedi.

Bu sırada salonda bulunan İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar salonu terk etmeye başladı.

Muhtar ve üyelerin arkasından seslenen Vali Yardımcısı Özkan, toplantıyı terk edenleri geri döndüremeyince salonda kalanlarla toplantıya devam etmek zorunda kaldı.

Salonda Türk bayrağının bulunmamasının kendisiyle bir ilgili olmadığını kaydeden Özkan, “Onu gidip Kültür Müdürüne sorun” dedi.

Özkan daha sonra basın mensuplarının da dışarı çıkarılmasını istedi.

CHP’Lİ GEÇMİŞ: TÜRK BAYRAĞI BUGÜN YOK SAYILMIŞTIR Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş, salonda Türk bayrağının olmamasını, Edirne’ye ve Türk halkına saygısızlık olarak niteledi. Genel kurul salonunda Türk bayrağının olması gerektiğini ifade eden Geçmiş, “Türk bayrağı olmazsa olmazdır. Bugün bizim ülke bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı bugün yok sayılmıştır” dedi.

AK Parti’li İl Genel Meclisi Üyesi Arslan Kıyunat ise “Hatalar belki bilinçli veya bilinçsiz yapıldı fakat bu yanlıştır” dedi.

İşte o video:

Editör: TE Bilisim