Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

BDP’nin Karadeniz açılımı bugün de Samsun’da devam etti. Dün Sinop’ta büyük tepkilerle karşılanan ve toplantı yapacakları Sinop Öğretmenevi’nde mahsur kalan BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel bugün de Samsun’a gitti.

BDP MİLLETVEKİLLERİ SAMSUN'DA DA TEPKİ GÖRDÜ

Samsun’da bir basın toplantısı düzenleyen BDP milletvekilleri Sinop’ta yaşanan olaylara değindi. Toplantıda konuşan Ertuğrul Kürkçü, bu olanların, 'savaşı sürdürmek isteyenlerin, ultra milliyetçilerin, ırkçıların' hareketi olduğunu ileri sürdü. Ertuğrul Kürkçü, "Bu bir kontrollü gerginlik stratejisinin parçasıydı. Derlenmiş toplanmış ajite edilmiş, kızıştırılmış bir işsiz gençler ve ne yaptığını bilmeyen insanlar topluluğu olduğunu biliyoruz, görüyoruz. O nedenle biz Bu kızıştırılmış insanlara karşı bir düşmanlık beslemiyoruz. Ama onun arkasındaki zihni ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

BUNLARIN YEDİKLERİ İNSAN ETİ, İÇTİKLERİ İNSAN KANIDIR

Olanları bölge halkına mal etmediklerini kaydeden Ertuğrul Kürkçü, "Bunlar uluslararası saldırı çetesidir, bunlar gladyodur. Bunların yedikleri insan eti, içtikleri insan kanıdır. Bunların faaliyetlerinin bizim yolumuzu kesmesi düşünülemez" diye konuştu.

BİZE 'İSTEĞİNİZ YERE GİDEMEZSİNİZ' MESAJI VERİLMEK İSTENDİ

Sinop'ta 15 dakikada sona erdirilecek protestonun 9 saat sürdürüldüğünü ifade eden Ertuğrul Kürkçü, "Bunu kontrollü gerginlik siyaseti nedir. Bize verilmek istenen mesaj siz istediğiniz yere gidemezsiniz, siz bizim istediğimiz yerlere gidersiniz. Ben Türkiye'de böyle bir yer tanımıyorum. Türkiye'nin tamamına sahibiz, onun sahibiyiz. Bütün Türkiye'de yaşayan yurttaşlar gibi her yerde hak sahibiyiz, her yerde de konuşma hakkına sahibiz. Bizim yolumuzu kesecek hiçbir güç bilmiyoruz" diye konuştu.

TKP VE DERNEK BİNASINA TAŞLI SALDIRI

Samsun'da BDP'li vekillerin ziyaret etmeyi planladığı 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği'nin bulunduğu binanın önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup ile onlara engel olmak isteyen polisler karşı karşıya geldi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı derneğin yanı sıra TKP, Halk Evleri ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin il teşkilatlarının da bulunduğu binaya girmek isteyen kalabalığa polisler biber gazı sıkarak müdahale etti. Göstericiler bu sırada taş atarak binanın camlarını kırdı. Bunun üzerine binanın çatısına çıkan 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, Halk Evleri, TKP ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi üyeleri de aşağıdaki gruba gelen taşları attı.

Polis, binaya girerek TKP tabelasına bayrak asan kişileri güçlükle dışarı çıkardı. Çevreden ayrılmamakta direnen göstericiler sloganlar atarak BDP heyetini protesto etti.

BDP'LİLER SİNOP'TA TEPKİYLE KARŞILANDI

Editör: TE Bilisim