BDP’nin eş başkanların İmralı’ya gitmesi konusundaki ısrarı Başbakan Erdoğan’ın restine yenik düştü. İkinci İmralı görüşmelerini gerçekleştirecek BDP heyetinde ne BDP ne de DTK eş başkanları var. Üstelik BDP heyeti oldukça sürpriz isimlerden oluşuyor.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İmralı’ya gidecek ikinci BDP heyetinde yer alan isimler oldu. Adalet Bakanlığı'nın 3 isme onay vermesinin ardından BDP heyetinin 23 Şubat Cumartesi günü terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gideceği ifade edildi.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Peki, BDP neden o isimleri seçti? İmralı’daki görüşmelere Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan’ın gönderilmesindeki sebep ne?

Bu 3 ismin seçilmesindeki birinci önceliğin, Öcalan olduğu ifade edildi. MİT’in terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’a isimler konusunda görüşmesi için İmralı izni verildi. Terörist başı Abdullah Öcalan’ın ise Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan’ın ismini verdiği kaydedildi.

3 İSİM ARASINDAKİ DENGE

Öte yandan, BDP heyetindeki 3 isim aralarında ilginç bir denge de oluşturuyor.

Pervin Buldan geleneksel çizgiyi temsil ediyor. Uzun süredir Kürt hareketinin ve BDP’nin içinde olan Pervin Buldan milliyetçi kanadın da önde gelen isimlerinden biri.

Sırrı Süreyya Önder ise hareketin sosyalist kanadını temsil ediyor. Sivil Toplum Kuruluşları ile arasının iyi olduğu bilinen Sırrı Süreyya Önder ile STK’ların da desteğinin alınması planlanıyor.

Altan Tan ise Refah Partisi’nden gelen bir milletvekili. Güneydoğu'da Refah Partisi'ni örgütleyen isim olarak biliniyor. İslamcı Kürtlere sesleniyor. BDP'nin yeşil kanadı da denebilir.

Editör: TE Bilisim