Hükümet ve BDP arasında sert rüzgarlar esmesine neden olan İmralı’ya gidecek ikinci heyet ile ilgili yeni isimler belirlendi. BDP ikinci İmralı heyeti için adaya gitmesini istediği isimleri liste halinde Adalet Bakanlığı’na bildirdi.

BDP, İmralı görüşmelerinin ikincisi için DTK Eş başkanı Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın adını Adalet Bakanlığı’na bildirdi. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in de yedek olarak gösterildiği ifade edildi.

Adalet Bakanlığı’nın üç kişilik liste istemesi nedeniyle İdris Baluken’in yedeğe alındığı öğrenildi. İsimlere vize konusunda son kararı ise Başbakan Erdoğan’ın vermesi bekleniyor.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İmralı’ya gidiş için Adalet Bakanlığı’ndan haber beklediklerini, bunun birkaç gün içinde olabileceğini söyledi. Selahattin Demirtaş,“Desteklediğimiz için milletvekillerimizin gidişini sağladık. İkinci bir heyetin gidişinin de bu hafta gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Adaya gidişin mümkün olduğu konusunda haber bekliyoruz. Haber gelir gelmez yapacağız. Ben bugün veya önümüzdeki iki üç gün içerisinde olacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Başbakan Erdoğan ise dün AK Parti MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ikinci BDP heyetinin bu hafta ya da önümüzdeki hafta İmralı’ya giderek terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim