Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
Yatırımcılarının yeni gözde mekanı Karaköy oldu. Özel sektör temsilcilerinin yüzlerce milyon dolarlık yatırımıyla birlikte hizmet vermeye başlayacak oteller, bölge turizmini çok daha yukarılara taşıyacak. Karaköy’e canlılık kazandıracak projeler, binlerce kişiye de istihdam sağlayacak.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi vermek için gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Bölgedeki özel sektör yatırımlarının her geçen gün arttığını kaydeden Demircan, revizyonu tamamlanan ve yapımına başlanan oteller sayesinde bölge turizminin canlılık kazanacağına dikkat çekti.

320 MİLYON DOLARLIK OTEL YATIRIMI VAR

Toplantıda yapılan yatırımlara ilişkin rakamlar veren Başkan Demircan, “Karaköy’de son 10 yılda 551 binadan 229’u bir şekilde kendine çeki düzen vermiş yani iyileştirilmiş. Bölgede halen 12 tane büyük yatırım var. Bir tane de çok büyük yatırım var. Toplamda bin 600 oda, 320 milyon dolarlık yatırım şuanda yürüyor. Doğrudan 3 bin 500 kişilik yaratıyor Galatapot projesi hariç” şeklinde konuştu.

15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLANACAK

Yeni yatırımlarla birlikte bölge halkının istihdam imkanlarının da artacağını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Galataport’un devlete ödediği para hariç, kendi yatırımı 750 milyon dolar. Orada otel olarak 400 odalı bir oteli var ama aslı yatırımı hem liman işletmesi hem de çevreye yapacağı diğer turistik yatırımlar. Bunlarla birlikte 3-4 bin kişi istihdam oradan bekleniyor. 12 otel yatırımıyla yaklaşık 7 bin 500 istihdam oluyor. Bunun artçılarının yansıması 15 bin istihdamdır. Bunlar kendi dönemimde 2019 yılına kadar tamamlanması tahmin edilen yatırımlar” diye konuştu.

“FİYATLARIN 50 KATA KADAR ARTTIĞINI GÖRDÜK”

Demircan, “30-40 sene önce Beyoğlu ekonomisi, tersaneler endeksli bir ekonomiydi. Hatta 20 bin kişiye kadar çalıştığı dönem oldu. Şimdi onların kalktığı bir Beyoğlu yerini hangi yatırımcıya bırakacaktı? Son 10 yılda doğru belirlediğimizi düşünüyorum. Biz turizm ve kültür endüstrileri üzerinden şehrimizi geliştirebileceğimizi düşündük. Zaten başka alternatifimiz yoktu. Onun için turizm endeksli bir gelişme bizde uydu. Biz Beyoğlu’nda fiyatların 50 kata kadar arttığını gördük. Son 10 yıldan bahsediyorum. Özellikle Tarlabaşı’nda, İstiklal Caddesi’nde Kuledibinde, Bankalar Caddesi’nde, Karaköy’de, her tarafta fiyatlar çok arttı” dedi.

TAKSİM NE ZAMAN YEŞİLLENDİRİLECEK?

Taksim Meydanı’nın yeşillendirilmesine ilişkin çalışmaların ne zaman başlayacağına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan, “Ona İstanbul Büyükşehir Belediyesi İlkbaharda başlayacak. Güzel bir proje yapmıştı değiştirmezse ‘yeşillendirecek derken tabi orası yaya aksının olduğu bir yer, yerde toprak gibi algılamamak lazım onu. Uygun büyük saksı gibi inşa edilmiş adacıklar gibi düşünmek lazım” diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilisim