Terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak aylardır dağda özgürlükten yoksun tutulan 8 kamu görevlisi bugün serbest bırakıldı. BDP milletvekilleri, MAZLUM-DER ve İnsan Hakları Derneği yönetimi tarafından Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarından alınan kamu görevlileri aylar sonra ailelerine kavuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise oldukça tartışılacak bir yorumda bulundu. Beşir Atalay kamu görevlilerinin bırakılması ile ilgili bir pazarlığın söz konusu olmadığının altını çizdi ancak PKK’nın serbest bırakma hareketinin bir ‘jest’ olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin, ''Bu karşılıklı bir pazarlığın sonucu falan değil, kesin olarak onu ifade etmek istiyorum. Ama bunu biz sürecin yürümesi açısından olumlu bir jest, olumlu bir tutum olarak değerlendiriyoruz. O açıdan memnunuz'' dedi.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Kamu görevlilerini teslim eden PKK’lı teröristlerden Süleyman Şahin de Abdullah Öcalan’ın talebi üzerine bu adımı attıklarını söyledi. Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 2009 yılında 7 askerin şehit edildiği saldırının emrini veren terörist Süleyman Şahin, “Bu tamamen insani bir durum, herhangi bir karşılık beklemiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim