Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
Savunma Bakanı'ndan bir tarihi itiraf daha geldi. İsrail'den alınan İHA'larla hep yanlış yerleri bombalamışız.

Peki biz şimdi soruyoruz. İsrail'den başka ne aldınız? Örneğin Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinin bütün güvenlik sistemlerini İsrail'den aldığınız doğru mu? Üstelik de 2010'da İsrail ile Mavi Marmara adlı Türk Bayraklı gemiye Uluslararası sularda baskın yapmış ve insanlarımızı öldürmüştü. Eğer doğruysa siz 2014 yılında ve İsrail ile yeni mutabakatınızı yapmadan Güvenlik sistemi aldınız. Söyleyin bakalım bu iş nasıl oldu? 

AK Parti Giresun İl Başkanlığının Ekim ayı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçmiş dönemde İsrail’den aldıkları İHA’ları terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanamadıklarını belirten Canikli, "2003-2004 yıllarda terörle mücadelede gerçekten çok etkili bir şekilde kullanma imkanı olan insansız hava araçlarını (İHA) İsrail’den satın aldık.

Çok büyük paralar ödedik satın aldık ama hiçbir zaman etkin bir şekilde kullanamadık. O İHA’ların ürettiği istihbarat üzerine ona dayanarak uçaklarımız harekat yaptılar Kuzey Irak’ta terör örgütüne yönelik, daha sonra bu bilgiler esas alınarak İsrail’den aldığımız İHA’ların ürettiği bilgilere dayanarak yapılan bu bombalamaların önemli bir bölümünün isabetsiz olduğunu sonradan anladık. Sonradan anladık ki dağı taşı bombalamışız aslında. Bugün dünyanın en teknolojik insansız hava aracını ürettik yüzde yüze yakın oranda yerli olmak üzere ve silahta taktık. Şu anda terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim