Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Ankara 6. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı.

"(Eski ABD Başkanı Barack) Obama döneminde Zeytinlik harekatı olarak değerlendirilen hareketi defalarca konuştuk. Bir değil iki değil defalarca aldatıldık. Yaptık yapıyoruz geldik bugüne. 'Olacaksa olacak. Olmayacaksa kendi göbeğimizi kesmek zorundayız' dedik. Niye? Orada kalkıp da kendini bilmez PYD/YPG, bu teröristler bizim topraklarımıza eğer oralardan roketler atarlarsa oralarda bizim şehitlerimiz olursa biz kalkıp buna sabredemeyiz.

İşte 100'e yakın şehidimiz oldu. Artık dedik ki bitti bu iş. Bıçak kemiğe dayandı ve hakkımıza girildi. Verilen sözler yerine getirilmedi, arkamızdan işler çevrildi. Dolayısıyla ülkemizden belli beklentiler içine girenler, önce bu yanlışları bir düzeltecekler ki bizden söz istesinler, bizden talepte bulunsunlar. İşte olmayınca biz ne yaptık. Bir gece ansızın oraya girdik.

Yine Bakan Canikli'nin aksine ABD tarafından YPG'ye yapılan silah yardımını şu sözlerle anlattı:

Bizim müttefik diye baktıklarımız, bunlara uçak hariç, çünkü uçakları zaten kendileri kullanıyor, hepsini verdiler. Zırhlı taşıyıcılara varıncaya kadar hepsini verdiler, hala veriyorlar. Konuştuğumuz zaman biz vermiyoruz diyorlar. Yahu yapmayın veriyorsunuz, bunların hepsini biliyoruz. Biz adım adım takip ediyoruz.


Editör: TE Bilisim