Sosyal medyadaki bir yorumu hayli düşündürücü olduğu için paylaşıyoruz...

"Siz asıl yıkılan dağları bilmiyorsunuz.

Şu Barzani tecrübesi var ya...

Asıl yıkıcı etkisi Türkiye'de olacak. (İnşallah)

Düne kadar Güneydoğu illerinde bir şekilde terör örgütünün ya da Avrupalı fonlarının oyununa gelmiş yöre halkı...

İMKÂNSIZI TECRÜBE ETTİ!

Bu psikolojik etkinin henüz farkında değiliz.

Güvenilen dağlar bir gecede yıkıldı.

O topukları kıçına değerek kaçan Peşmergeler, öyle bir ders oldu ki...

Bakmayın sadece Peşmergeler dediğime.. dağdan 700 tane de özel eğitimli PKK'lı desteğe gelmişti.

Meğer kaçışta birbirlerine destek olacaklarmış. Videoları izlediniz mi bilmiyorum... Kerkük'ten arabalarla kaçanları 3-5 lişi yolda lastik yakarak havaya ateş ederek engellemeye çalışıyor ama tatlı canından olmak istemeyen hewaller gazı köklüyor.

O videolardan birini aşağıya koyalım. Tank kaçıyor tank!

İşte şimdi gerçek halk ortaya çıkacak.. köylerde kahvelerde "la bi yürü git!" denilecek görün bakın.

Bu saatten sonra Güneydoğuda etnik meseleleri kaşımak yerine "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına aidiyet" propagandası yapanlar kazanacaktır!

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Doğrusu buydu.. zorla bir gerçeğin dayatılmasından bahsetmiyorum. Türkiye'de o halka tarihte hiç bir zaman etnik ayırım yapılmadı diyorum. Kız alıp kız verdik. Ben ne kadar TC vatandaşıysam, onlar da o kadar TC vatandaşı oldu. "Onlar" demek bile saçma geliyor. Çünkü gerçekten bu olaylar patlayana kadar böyle bir şey söz konusu değildi.

Tüm Türkiye'de eşit vatandaş oldular. Mesela İstanbul'da Diyarbakır kadar etnik kökeni aynı olan nüfus var. Okullarımızı sıralarımızı, iş yerlerimizi hep birlikte paylaştık.

Biz bu son 35 seneyi hak etmemiştik.

Peşmergenin kaçışı Türkiye entegrasyonunun da yeniden perçinlenmesidir, henüz bunun etkilerinin farkında olmayacağız.. ama ilk seçimde göreceğiz. HDP asla barajı geçemeyecek. Bitti artık o meclis şovları vs... Peşmerge ile beraber uçtu gitti...

A. Erhan Ayberk


Editör: TE Bilisim