YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
Karaman'da çalışmalarını sürdüren Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, şehit ailesini ziyaretinin ardından Demosan Otel'de sivil toplum örgütü temsilcileri ve kentin ileri gelen kanaat önderleriyle toplantı yaptı. 

Toplantı salonunda 'U' şeklinde düzenlenen yaklaşık 50 sandalyenin bulunduğu masanın etrafından yapılan toplantıda, sandalyelerin çoğunun boş olması dikkat çekti. 

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki heyet, kanın durması ve silahın bırakılması için çalışma yaptıklarını anlattı. 



Davetliler arasında söz alan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Osman Nuri Koçak, başkanlık sistemi ile çözüm sürecinin birlikte yürütülmesinden endişe duyduğunu ve bunun doğru olmadığını belirtti. 

GAZİDEN, AKİL İNSANLARA TEPKİ 

Söz alan Gazi Ahmet Kaya ise toplantıdan haberi olmadığını ve otelin önünden geçerken toplantının yapıldığı duyup katıldığını belirterek, şehit ve gazilerinde taleplerin alınmasını isteyerek tepkisini dile getirdi. Uludere'de hava saldırısında yaşamını yitirenlere de değinen Kaya, ''Onlara devlet tazminat ödedi. Ben bu konuda hakkımı helal etmiyorum. Daha düne kadar terörist olanlarla anlaşıyorsunuz, bizim bir şeyden haberimiz yok. Eli kanlı insanların serbest kalacağı söyleniyor. Bunların beni vurmadığını, gözümün önünde şehit olan 4 arkadaşımı vurmadığını nasıl tespit edeceksiniz'' dedi.

Editör: TE Bilisim