Listeden eksilme olunca son dakikada Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, Akil İnsanlar Komisyonu'na girdi.

İlginçtir ki Karakaya yönetimindeki Akit gazetesi, listedeki isimlerin bir kısmını nefret söylemi içeren yayınlar ile hedef göstermişti. 

Karakaya ise 'küfürlü' yazıları ile zihinlerde yer alıyor. Fatih Altaylı için kaleme aldığı yazıda alenen 'or.pu çocuğu' diye yazmıştı.

BEN TEPKİ GÖSTERİLECEK İNSAN MIYIM?

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Akil insan teklifini doğrulayan Hasan Karakaya gün içinde arandığını ve komisyonda görev almayı kabul ettiğini söyledi. 

Mazisindeki nefret söylemleri nedeniyle tepkilere hazırlıklı olan Karakaya, "Beni yakınen gördünüz. tepki gösterilecek insan mıyım" diyerek şunu ekledi: 

-"İlk başta önyargılarla söz söyleyenler olabilir, ama zamanla kıralacağını düşünüyorum." 

EGE BÖLGESİNE GİDECEK

Karakaya, Ege Bölgesi'nde Radikal yazarı ve KONDA Araştırma Kurucusu Tarhan Erdem, gazeteci Avni Özgürel, eski TÜSİAD Başkanı Doğan Holding Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Milliyet yazarı ve akademisyen Fuat Keyman, Star yazarı Fehmi Koru, akademisyen Baskın Oran ile birlikte etkinlik gösterecek.

PEKİ KARAKAYA VE AKİT NELER YAZMIŞTI?

Hasan Karakaya ve yönettiği Akit gazetesi, 'akil insanlar'a karşı da yayın yapmıştı. 

25 Mart 2013 tarihinde listeler henüz açıklanmadan önce yazdığı yazısında Karakaya 'akil insanlar' ile ilgili olarak şöyle yazıyordu:

"Akil adam" diye pazarlanmak istenen "Sakil adam"lar! 

"Birileri, şimdiden "pazarlama" yapmaya başladılar... Evet, "isim pazarlamaya" başladılar. "Ortada fol yok, yumurta yok"ken bir "Akil Adamlar Komisyonu" kurulacağını ve bu komisyonda; Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Yaşar Kemal, Kadir İnanır, Tarhan Erdem, Ali Bayramoğlu, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Jülide Kural, Fazıl Hüsnü Erdem, Vahap Coşkun ve Mithat Sancar gibi isimler"in yer alacağını "üflemeye" başladılar.

PKK SAFINDA YER ALANLAR BUNLAR DEĞİL MİYDİ?

Bu, eski bir "pazarlama taktiği"dir ki, adama sorarlar; "Bu isimlerden bazıları, sürece taş koyan ve silahı kutsayan, PKK'nın silahtan başka yolunun olmadığını söyleyen adamlar değil miydi?" Dün "PKK'nın safında" yer alıp "barış olmasın" diye bastıran adamlar, bugün "barış havarisi" gibi gösterilmek isteniyor, iyi mi?.. 

Bu adamlar değil miydi; PKK'yı, "silahlı Kürt isyan hareketi" olarak görüp, gösterenler?.. Bu adamlar değil miydi Apo'yu ilahlaştıranlar?.. Bu adamlar değil miydi, "PKK ağzı" ile konuşanlar?.. Şimdi bu adamlar "Akil Adamlar Komisyonu"nda yer alacak ve "PKK'nın sınır dışına çekilme sürecini sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için gözlemci olacak, çekilmeyi sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için çalışacak" öyle mi?.. 
(...) Onlar, "Akil adamlar" değil, "Sakil adamlar"dır!..

AKİT 'AKİL LİSTEDEKİ' İKİ İSMİ HEDEF YAPMIŞTI

Hasan Karakaya, Başbakanlığın açıkladığı 'akil insanlar' listesindeki iki ismi de yakın zamanda hedef haline getirmişti. Bu isimlerden biri Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu diğeri de Hilal Kaplan'dı. 

Ali Bayramoğlu hakkında gazetede günlerce yayın yapılmış ve onun için 'Kripto Ermeni' denilmiştiHilal Kaplan da Akit'in hedef listesine 'zorunlu din dersleri insanları dinden soğutuyor' dediği için girmişti. Akit'in sitesi Hilal Kaplan'ın bir kilisede çekilmiş fotoğrafını yayınlayarak onu hedef hedef tahtasına koymuştu. 

KARAKAYA SON ANDA NASIL AKİL İNSAN OLDU? 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarafından hazırlanan ve dün basına açıklanan listelerde, Ege Bölgesi'nde etkinlik göstereceği belirtilen Genel-İş Sendikası Başkanı Erol Ekici, listede yer almasının rızası dışında geliştiğini açıkladı. 

Ekici, Halk TV'de yaptığı konuşmada "Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, beni arayarak 'akil adamlar' arasında yer almamı istedi. Ben de kendisine yer almayacağımı söyledim. Ama bugün yapılan açıklamalarda ismim geçiyor. Kesinlikle böyle bir listenin içinde olmadığımı belirtmek istiyorum değilim" dedi. 

Aynı bölge için ismi geçen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar da komisyondan çekildiğini açıkladı. 

Ege Bölgesi'nde faaliyet göstermek için "âkil insan" arayışına giren yetkililer, Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'ya komisyonda yer almasını teklif etti.

Editör: TE Bilisim