ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR SONRASI ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, twitter'dan aralarında Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin de bulunduğu üniversitelerdeki toplantılarının 'provokatif olaylar çıkabilir' gerekçesiyle iptal edildiğini duyurup ve bu duruma tepki gösterdi. Arınç'ın, bu duyurusunun ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi açıklama yaptı.

"KONFERANS TALEBİ OLMADI"

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Açıklamada, Arınç'a, konferans talebinde bulunulmadığı belirtilerek şöyle denildi: 

"Üniversitemize Sayın Arınç tarafından; ne yazılı ne şifahi olarak konferans verme talebi kesinlikle iletilmemiştir. Sayın Arınç'a Üniversitemiz tarafından, ne şifahi ne de yazılı olarak bir konferans daveti de kesinlikle yapılmamıştır. Ayrıca Üniversitemize; Akademik birimlerimizden ve Öğrenci Topluluklarımızdan sayın Bülent Arınç'ın Üniversitemizde konferans vermesi ile ilgili bir düşünce veya bilgi de, ne şifahi ne de yazılı olarak kesinlikle bildirilmemiştir. Dolayısıyla olmayan bir konferans programının da iptal edilmesi de mümkün değildir."

Editör: TE Bilisim