GATA GAZİ'Yİ ALMADI, GAZİ ŞEHİT DÜŞTÜ

62 peşmergenin ücretsiz ve özel odalarda tedavi edildiği Ankara'da büyük bir skandal yaşandı. GATA'da tedavi edilmesi gereken uzman çavuşa "yer yok" denildi.

Kahraman asker yetersiz imkanlarla tedavi edilmek istenince şehit düştü!

OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ:

Bürokratik prosedürler yüzünden günlerce tam teşekküllü olmayan hastanelerde beklemek zorunda kalan yaralı askerlerden bazılarının sevk beklerken şehit düştüğü belirlendi. Bunlardan birisi bir uzman çavuş. Bitlis’te PKK ile girdiği çatışmada kol ve bacağını kaybeden bir uzman çavuş kentteki devlet hastanesine yatırılıyor.

Yaralı uzman çavuş Ankara GATA’ya gitmek için birçok olanaktan mahrum olan Bitlis Devlet Hastanesi’nde 6 gün beklemek zorunda kaldı. GATA’nın TSK’ya bağlı olduğu dönemde ise yaralı askerler hiçbir bürokratik prosedüre takılmadan doğrudan Ankara GATA’ya sevk edilip, tedavi altına alınıyordu.

YERİMİZ YOK BAŞKA YERE

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

15 Temmuz darbe sürecinden yaralanarak TSK’nın en nitelikli kurumlarının içini boşaltmaya çalışan hükümetin bu uygulamasında en büyük darbeyi GATA aldı. GATA’nın yapısını tümüyle değiştirerek normal bir sivil hastane haline getiren AKP hükümeti, yaralı askere sivil muamelesi yaptı.

Bir başka skandal da Fırat Kalkanı Harekatı’nda yaşandı. 6 Eylül tarihinde IŞİD bir Türk tankına roketli saldırısı düzenleyip

3 askerimizi şehit etmişti
. Bu saldırıda ağır derecede vücudu yanan Uzman Çavuş Akif Güleç, Gaziantep’te devlet hastanesine kaldırıldı. Bu hastaneden Ankara GATA’ya yazı yazılarak, yaralı askerin GATA’daki yanık merkezine yatırılması istendi.

Ancak Sağlık Bakanlığı’na bağlı yeni ismiyle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin verdiği yanıt içler acısıydı:

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yanık merkezinde yer olmadığını, Ankara’da başka bir hastaneye başvuru yapılması önerisinde bulundu. Bunun Üzerine Adana Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülen Güleç burada şehit oldu.

Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar şunları söyledi: “Eskiden GATA’nın önceliği askerlerdi. Şimdi sıradan bir devlet hastanesi olduğu için askere bir öncelik yok. Yanık merkezi de bu şekilde olduğundan, asker-sivil ayrımı yapılmadan herkes alınıyor ve yatak sayısı doluyor.”  

ASKERİN MOTİVASYONU DÜŞTÜ

Kanun Hükmünde Kararnamelerle TSK’nın emir komuta zinciri altüst edilirken, askere bir darbede GATA üzerinden vuruldu. Yaralı askerin en büyük güvencelerinden biri olan GATA’nın sivilleşme adı altında işlevini sıfırlandırma çalışmaları, TSK personelinin özellikle de yaralı personelin hasta kuyruklarında bekletilmesi, subayından astsubayına TSK’yı derinden etkiliyor.

Özellikle gaziler için kurulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de durum yanık merkezinde olduğu gibi. Bu merkez de GATA’nın sivileşmeye başlamasıyla birlikte askere yönelik öncelik kalkmış durumda.


(Kaynak: Yeniçağ)

Editör: TE Bilisim