YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Ofisin yaptığı açıklamada "PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistanından çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır. Savaşın devam etmesi en çok sivil halka zarar vermektedir. Son olarak taraflara barış sürecine dönüş çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Mesut Barzani'nin danışmanı Kifah Mahmud, yaptığı açıklamada "PKK'nın bölgede askeri unsurları olmasa, Türkiye sivil bölgeleri bombalamaz" dedi.

''TÜRK GÜÇLERİ IRAK'A GİREBİLİR''

Mahmud ayrıca "Irak ve Türkiye hükümetleri arasında yapılmış, bir saldırı durumunda Türk güçlerinin Irak'a girmesine izin veren bir anlaşma var. Bu yüzden PKK buradan çıkmalı." dedi.

Saddam Hüseyin döneminde imzalanan ve hâlâ geçerli olan bu anlaşmaya göre, her iki ülkenin PKK saldırıları karşısında 15 km sınırı geçerek sıcak takip ve karşı saldırı yapma imkânı var.

PKK'nın Türkiye'de düzenlediği saldırılarla asker ve polislerin şehit olmasının ardından Türkiye, Kuzey Irak'ta PKK mevzilerini havadan ve karadan bombalıyor.
Editör: TE Bilisim