Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
Türkiye kamu kurum ve kuruluşlarının başında yeralan T.C. harflerinin kaldırılmasını tartışıp, hükümet kanadı böyle bir çalışmasının söz konusu olmadığını öne sürerken, Bursa Valiliği’nin başındaki T.C. harflerinin tarihi binadan indirilerek, yerine ‘Valilik’ tabelası asıldığı ortaya çıktı.


Bursa Hakimiyet’in haberine göre; Türkiye bir süreden beri önce Sağlık Bakanlığı, sonra Ziraat Bankası ile devam eden ve kurum başlarında yeralan, Türkiye Cumhuriyetini simgeleyen  T.C. harflerinin kaldırılmasını tartışıyor. Hükümet yetkilileri kendilerinin böyle bir çalışması olmadığını söylerken, geçtiğimiz Pazar günü Bursa’da bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konunun abartıldığını iddia etmişti.

Ancak Bakan Bursa’da yanında Bursa Valisi olduğu halde bu açıklamayı yaparken Bursa Valiliği’nin de bir süreden Heykel Semti’ndeki tarihi binasında sadece “Valilik” yazısını kullandığı ortaya çıktı.Vatandaşlar yazının bir süredir bu şekilde asılı olduğunu belirtirken, bunun bir an önce değiştirilerek, üzeri kapatılan T.C.Bursa Valiliği yazısının yerini almasını bekliyor.

Editör: TE Bilisim