Teyit.org'un konu hakkındaki araştırmaları şöyle:

“God Save the Queen” (Tanrı Kraliçeyi Korusun) İngiltere’nin ulusal marşı olarak 1700’lü yıllardan beri kullanıldığı, marşın hükümdar erkek için ise “God Save the King” (Tanrı Kral’ı Korusun) olarak değiştirildiği biliniyor.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Vikipedi’deki verilere göre 1910-1936 tarihleri arasında tahtta V. George oturuyordu ve eğer bu mahya 1922 veya 1948 yılına ait olsaydı üzerinde Tanrı Kral’ı Korusun yazması gerekirdi. 1922 gibi eski bir tarihe ait çok az görüntülü kaydın olduğu da düşünüldüğünde iddiaya konu alan görüntünün doğru olamayacağı söylenebilir.

taht-tarihleri

II. Elizabeth ise tahta 6 Şubat 1952 tarihinde çıktı.

camii-mahya-2

Bununla birlikte Kıbrıs Postası’nda yer alan yazıda, mahyanın 1950’li yıllarda, İngiltere’nın Kıbrıs üzerindeki hakimiyeti sürerken Lefkoşa’daki Selimiye Camii’ne asıldığı belirtiliyor.

CNN Türk’te yer alan bir haberde ise fotoğrafın Mehmet Yaşın arşivinden olduğu ve “Sarı Kehribar” isimli kitabında yer aldığı belirtiliyor. Kitapta da fotoğrafın Kıbrıs’tan olduğu ifade ediliyor.

YAYIN TARİHİ: 28.06.2016

SON GÜNCELLEME: 03.02.2017 / 11:08

  • Mahyanın 1948 yılına ait olduğu iddiası eklendi.
  • II. Elizabeth’in tahta çıkış tarihi eklendi.
  • İngiliz kraliyet ailesi listesi eklendi.

    (teyit.org)

    ...

    Buraya kadar açıklamaya çok teşekkürler...


    Fakat biz başka bir şeyden bahsedeceğiz...

    İster 1922, ister 1948'de asılsın... isterse Kıbrıs’ta asılsın... bu Ramazanda kutsanan Müslüman katillerinin kral veya kraliçesidir! Ne fark eder asılan yer, Cami ismi?... İsmi asılan Haçlı ve Müslüman katili olduktan sonra!...




Editör: TE Bilisim