Son günlerde anaakım medya ve CHP tarafından pompalanan HDP'nin tutuklu lideri Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak,en can alıcı soru Berna Laçin'den geldi

Kimi "Selocan" aşığı internet siteleri bunu kendi taraflarına çekmek isterken, öte taraftan sorunun bir ağırlığı var. Kimse bunu akıl edip göremiyor.

Etnik sebeple Kürt nüfusu 43  sivil ve 2 Polis Memurunun öldürülmesine neden olan yurt içindeki isyana çağırmakla suçlanılan Selahattin Demirtaş, üzerine atılı bu suçlamalar varken, nasıl Cumhurbaşkanı adayı olabiliyor?

Eğer bu suçlama gerçekse, (ki, televizyonlara yansıyan görüntüler var.. ) sonunda karar verecek Türk adaletidir. Ancak Yüksek Seçim Kurulu da bir adli makamdır. Üst düzey hakimlerin atandığı bir yerden bu adaylığa veto gelmemesi ilginçtir.

Berna Laçin'in paylaşımı ise ortayadır. Sistemdeki çarpıklığı işaret etmektedir. Eğer yasal düzenleme gerekecekse, yasama organı bu çarpıklığı giderecek yasal düzenlemeyi yapmalıdır. Bir insan hem ülkesini iç savaşa götürecek çağrılar yapmaktan ve toplu ölümlere sebep olmaktan suçlanıp, hem de o ülkenin en yüce makamına aday olmamalıdır. Mantıklı bakılacak olunursa, İki çelişen görüşten biri yanlıştır ve bu yanlışın acilen giderilmesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı seçimi, böyle bir çarpıklığı kaldırmayacak kadar önemli bir seçimdir.

Tiyatro oyuncusu Berna Laçin,  yaklaşık bir buçuk yıldır Edirne Cezaevi'nde bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili Twitter'da açıklamalarda bulundu.


"Başıma bir şey gelmeyecekse bir sualim var" diyen Laçin "Demirtaş suçlu değilse neden içerde? Suçu varsa neden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde? Devlet yönetimine geçmesine engeli yoksa madem hapise girmemeli seçime demokrasiye yakışmaz. Ne dersiniz?" diye sordu.










YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Editör: TE Bilisim