Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçiş yapan ABD Donanması’nın füze destroyeri “Donald Cook' Karadeniz’e doğru yol aldı.

ABD Donanması’na bağlı 75 borda numaralı füze destroyeri “Donald Cook' bugün (perşembe) sabah saat 07.00’de Ege Denizi’den Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. Türk Sahil Güvenlik Botu’nun eşlik ettiği ABD savaş gemisi saat 08.00’de Çanakkale önlerine ulaştı. Ardından boğazda gemilerin manevra yapmasının en güç olduğu nokta olan Nura Burnu’nu döndü. Savaş gemisinin ön tarafında askerlerin olduğu görüldü. Sahilde balık tutan vatandaşlar da geminin geçişini izledi. Saat 09.30’da 36 millik boğaz geçişini tamamlayacak olan füze destroyeri “Donald Cook'un, Marmara Deniz’ne açılarak Karadeniz’e doğru yol alacağı öğrenidi. ABD Donanması’nın Kırım krizi yaşanmaya başladıktan sonra bu yıl Karadeniz’e 2’inci gemisini göndermiş oldu.
Öte yandan, ABD Donanmasına ait “USS Taylor' adlı Savaş Gemisi Soçi Olimpiyatları’nın güvenliğini sağlamak için Karadeniz’e gönderildi. Kırım Krizi’nin ardından ABD Karadeniz’e ilk “USS Truxtun'ı gönderdi. 1936 Montrö anlaşması gereği Karadeniz’e kıyısı bulunmayan ülkelerin gemileri burada 21 günden fazla kalamadığı için “USS Truxtun' 14 gün sonra dönüş yaparak Türk Boğazları’ndan geçip Ege’e hareket etti. ABD, Karadeniz’de yaşanan sıcak gelişmelerin üzerine son olarak “Donald Cook' adlı Savaş gemisini bölgeye göndermiş oldu.

ABD SAVAŞ GEMİSİ’NDEN SONRA FRANSIZ SAVAŞ GEMİSİ GEÇTİ

Çanakkale Boğazı’ ndan bu sabah saat 08.00 de geçiş yaparak Karadeniz’e doğru yol alan ABD savaş gemisi Donald Cook ‘tan sonra bu kez de Fransız savaş gemisi 759 borda numaralı DUPUY DE LOME geçiş yaptı. Saat 07.30 ‘da Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’ na giriş yapan Fransız savaş gemisi ABD savaş gemisinden 45 dakika sonra 08.45 te Çanakkale önlerine ulaştı. Fransız savaş gemisinin saat 10. 30’ da 36 millik Çanakkale Boğaz geçişini tamamlayıp Marmara Denizi’ne açılacağı öğrenildi..

DHA

Editör: TE Bilisim