MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “MİT kanun tasarısı; üzülerek söylüyorum, bundan sonraki ihanet müzakerelerini koruma altına almak için getirilen bir tasarıdır. AKP iktidarı terörist ile müzakeresine hukuksal bir kılıf ve bir koruma kalkanı bulabilmek için, MİT tasarısını kullanmaktadır” dedi.



Adan yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam edilen MİT Yasasının “AKP’nin kendi paralel devletini, kendi paralel istihbaratını kurma çabasının açık bir ürünü” olarak değerlendirdi. AK Parti iktidarının, özellikle 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra devletin bütün kurumlarında tam bir kaos ortamı yarattığını, emniyet ve adalet gibi devletin temel kurumlarını emri altına sokacak kanunlar çıkardığını belirten Adan, şimdi de sıranın MİT’e geldiğini ileri sürdü. Adan şunları kaydetti:

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli



-“İHANET MÜZAKERELERİNİ KORUMA TASARISI”-


“MİT Yasası ile getirilmek istenen düzenlemelerin tamamı, bu önemli teşkilatı AKP’nin arka bahçesi durumuna getirecektir. AKP iktidarının dış politikadaki başarısızlıkları ortadadır. AKP döneminde ilk defa Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve çıkarları sorgulanmaya başlanmıştır. Oslo’da başlayan ihanet süreciyle birlikte, İmralı canisi devlet tarafından muhatap alınır hale gelmiştir. Demokratikleşme Paketi adı altında, teröristle müzakerenin yapı taşları döşenmeye başlanmıştır. Önümüze getirilen bu MİT kanun tasarısı; üzülerek söylüyorum, bundan sonraki ihanet müzakerelerini koruma altına almak için getirilen bir tasarıdır. AKP iktidarı terörist ile müzakeresine hukuksal bir kılıf ve bir koruma kalkanı bulabilmek için, MİT tasarısını kullanmaktadır. Teklifte yer alan bazı maddeler; açık ve net olarak PKK’yı ve terörle pazarlık yapanları yasal teminat altına almak içindir. Bu kanundan en çok memnun olacak olanlar, bu kanuna en çok sevinecek olanlar; İmralı canisi ve bölücülerdir. Çünkü aylardır demokrasi adı altında, müzakere adı altında Türkiye’ye dayatılan ihanet görüşmeleri, MİT kanunu ile beraber yasal bir zemine oturacaktır.”

Editör: TE Bilisim