BATMAN’ın Kozluk İlçesi’nde,  şehit olan Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni  Şenay Aybüke Yalçın, son yolculuğuna uğurlandı.

BATMAN’ın Kozluk İlçesi’nde, belediye başkanının özel otomobiline yönelik düzenlenen silahlı terör saldırısında, başka bir araç içerisindeyken yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni  Şenay Aybüke Yalçın, Batman Öğretmen Evi Bahçesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Terör saldırısında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın öğretmen için Batman Öğretmenevi Bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Ertuğ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, milli eğitim yöneticileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.  

GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI

Şenay Aybüke öğretmenin cenazesinin öğretmenevi bahçesine getirilmesi sırasında, amcası ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Vali Deniz, dün yaşanan terör olayının üzüntü verici olduğunu belirterek, “Kozluk ilçesi Bekirhan Beldesi jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensupları tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucunda Rize nüfusuna kayıtlı Kahraman Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu’nun ve Kozluk ilçe merkezinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Kozluk ilçemizde görev yapan Çorum nüfusuna kayıtlı Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın şehit düşmesi hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemizin huzur ve güvenliğine kasteden bu hain saldırıları gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları, er ya da geç hakettiği cezayı alacaktır. Terör örgütü ve onu destekleyenler emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Saldırıda  yaralanan askerimize ve vatandaşlarımıza yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi. 

İl Müftüsü Turgut Erhan’ın duasının ardından Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi tekbirler eşliğinde toprağa verilmek üzere memleketi Çorum’a uğurlandı. 

ELLERİ BAĞLI BULUNAN ARAÇ SAHİBİ GÖZALTINDI

Öte yandan olayın ardından elleri bağlı halde, Ağaçlık köyü yakınlarında bulunan ticari araç sürücüsü Mehmet Fidan, Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alındı. İlçe merkezindeki durakta tanımadığı bir kişi tarafından Ağaçlık Mahallesi’ne gittiği sırada silahlı bir kişinin daha yolda araca bindiğini ifadesinde anlatan araç sahibi Fidan’ın sorgusu devam ediyor.

“OKULUMUZUN GÜLEN YÜZÜYDÜ

Şenay Aybüke hocanın, okulun gülen yüzü olduğunu belirten Okul Müdürü Mahmut Işık da, “Okulumuzda müzik atölyesi çok yetersizdi. O göreve başladıktan sonra öğrencilerimizin müziğe ilgisi arttı” diye konuştu. 

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

“ÖĞRETMENİMLE HELLAŞTIM”

Karne dağıtımı sırasında gördüğü Şenay Aybüke Yalçın’la hellaştığını söyleyen 12-BLT Bilgisayar Bileşim ve Teknoloji öğrencisi Oruç Arıca, “Gitar ve piyangoyu bana sevdiren, öğreten Şenay Aybüke Yalçın hocamdır. Müzik ile hiç bir ilgim yoktu, onun sayesinde müziğin tüm enstrümanlarını öğrendim. Karne dağıtımı töreninin yarım saat sonrasında böyle bir olayı duyunca yıkıldım. Dünyanın en güzel ve iyi öğretmeniydi Aybüke hoca. Bizimle hellaştı, biz ondan hellalık istedik” şeklinde konuştu. 

Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ile bazı eğitimciler de Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesine katılmak üzere memleketi Çorum’a gitti. 

19059634_10213671691405520_3926344667705201530_n

(Haber: Net Tavır)


Editör: TE Bilisim