YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

 CHP YARINKİ SEÇİMDE NASIL BİR SONUÇ ALIR? 

Güneydoğuda Etnik talepçi, Batıda ulusalcı, varoşlarda mezhepçi ve sahillerde sosyal demokrat; milli manevi değerlere jakoben tavır takınan CHP, AKPye çok seçim kazandırır!

Şimdiye kadar kavgacı seçim şovlarının kazananı hiç CHP olmamış; dolaylı merkez sağa hizmet edilmiştir. Yenilik ya da değişim sadece geniş kitlelere müzmin muhalefet etme görevi kazandırmıştır. çok yazık!

Bu sistemde CHP asla seçim alamaz. Aç tavuk düşünde darı görüyor. Olsa olsa CHP'deki parti içi mücadelede mevzi imtiyazı elde edilir. 

Türk seçmeninin öncelikleri bilinmeden çok zor! CHP, mezhepçi ve HDP den  farksız etnik Kürtçü siyasi dil ve tavrından vazgeçmedikçe, yerelden genele asla seçenek olamaz. 

CHP ve HDP belediyelerindeki imar lobisi iddialar ortada... Türkiye’ye çok yazık. Fark Ne? Yıllarca CHP gelirse korkusu yayılarak seçim kaybettirildik. Aynı korku yeniden yayılarak CHP dolaylı yoldan AKP ye çalışıyor. AKP nin seçim kazanmasına hizmet ediyor!

CHP miting alanlarını her zaman doldurdu ama hep seçim kaybetti. Bir kaç puan Muharrem İnce katkısı alsa ne yazar? Sadece imtiyazlı sosyal demokratlar şovundan başka ne fark eder?

CHP, İYİ Parti'ye geçici milletvekili transferini siyasi manevra olup, kendisine sahada destek için mi yaptı? CHP AKP ye seçim kazandırmak için mi var? 

Polemik siyaseti taraftar toplasa da boş! CHP Türk seçmenini doğru okuyamayarak, yıllarca yerel yönetim istisnaları dışında siyasi rakiplerine hep gollük geri pası atmış; DP, AP, ANAP ve AKP'ye kalesine gol attırmış ve seçim vermiş!

CHP'de klasik yöntemlerle çok aktif olan seçmen kitlesi, mezhepçi davranıyor. Türk milli kimliğini Atatürk’ün ötesi etnikçiliğe taşıyarak, dünden daha farklı vizyon ortaya koymadan kazanabilir mi? 

Bu sistemde MHP sadece varlık ve beka için balansla mı iktifa edecek? Sadece güvenlik ülke bütünlüğü öncelikli siyaset ile nereye kadar gider? MHP, ekonomi, dış politika, eğitim vb. kendi çözümleri ile sahaya çıkmadı. 

Başkanlık sisteminin doğası gereği yarışı iki partiye indirgemek; AKP CHP arasında geçiyor algısı ile klasik CHP tavrı ve müzmin CHP suçlaması İle karşılık bulunca; gelsin AKP ye koltuklar!

Evlatlarımız en az Uzak Doğu-Batı dilleri ve Arapça dahil olmak üzere en az üç dil bilmelidir. Eğitim Türkçe yapılmalıdır. Türkçe giderse Türkiye gider! Türkçe öğrenilmese Ankara’da Kürt’le Arnavut İngilizce mi anlaşacaktı? CHP Bunun neresindedir

Fransızca Afrika’da; Rusça Orta Asya’da; İngilizce tüm dünyada evrensel(!) dil olup  Adriyatik'ten Çin seddine kadar var olan Türkçe'yi silmek, Türk'e soykırımdır.  

Ülkemizde masum(!) anadilde etnik eğitim ihaneti var! Rusça'ya Orta Asya’da Türkler üzerinde, İngilizce ABD ve Dünyada imtiyazlı dil; Yahudilik Hrıstiyanlık ayrıcalıklı din olurken; Müslüman sefil iken...Türkçe Türkiye’de bile anadil fitnesi ile tartışılıyor!

CHP Atatürk’ün kurduğu parti olarak bunları nasıl okuyor? Kafası karışık küresel algı operasyonlarına maruz kalmış, etnik bölücü bir siyasi yapı, özgürlük dili Türkçe olan Türkiye’yi bir arada tutmayı başarabilir mi?

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim