TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, parti tabanının yüzde 65'inin çözüm sürecini desteklediğini söyledi. CHP Malatya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Onanç, çözüm sürecine ilişkin olarak, 'Özellikle 21 Mart nevruzundan bugüne kadar geçen süreci, önemli bir başlangıç olarak algılıyoruz. Silahların susmasıyla başlayan süreci, çok önemli bir başlangıç olarak algılıyoruz. Bundan sonra çok önemli şekilde demokratikleşme süreci yaşanması gerektiğine inanıyoruz' ifadelerini kullandı.

SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ

Çözüm sürecini parlamentoda kurulacak bir komisyonun, Akil İnsanlar Heyeti'nin götürmesini hedeflediklerini ancak durumun böyle gitmediğini kaydeden Onanç,'Çözüm süreci şu anda iki parti arasında ve bir bilinmezlikle devam ediyor. Bu sürece desteğimizi devam ettireceğiz. Bütün örgütlerimiz bu sürecin birer parçası da olacaktır' diye konuştu.

'CHP'ye oy verdim' diyenlerin yüzde 65'i barış sürecini desteklediğini açıklayan Gülseren Onanç, 'Bu, çok önemli bir orandır. bu sürecin barışa evrilmesi gerektiğine inanan bir CHP var. Bunun sosyal demokrat tabanının barışa açlığının bir göstergesi olduğuna inanıyorum' dedi.

Editör: TE Bilisim