BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Hükümetin yürüttüğü çözüm sürecine destek vermeyen CHP'de, İmralı ile görüşmeler konusunda da kafa karışıklığı yaşanıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunu konusunda İmralı'nın muhatap alınmayacağı ve Öcalan'la görüşülmeyeceğine yönelik kesin ifadelerine rağmen partinin Kürt sorunu politikaları konusunda etkili ismi Sezgin Tanrıkulu'ndan 'İmralı'yla görüşüleceği' mesajı geldi. Tanrıkulu'nun son açıklamaları, 'Öcalan'ın muhatap alınması' konusunda parti yönetimindeki çatlağı da gözler önüne serdi.

7 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı ekonomik vaatlerinin kaynağı ile tartışma konusu olan CHP'de 'İmralı' bilmecesi yaşanıyor. Seçim bildirgesinde Kürt sorununa ilişkin çözüm önerilerine sınırlı ölçüde yer veren CHP sık sık 'Öcalan'ın muhatap alınıp alınmayacağı' sorusuyla karşılaşırken, Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin farklı açıklamaları yaşanan kafa karışıklığını gösteriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce bir televizyon programında "İktidar olursanız masanın bir tarafında Öcalan var, siz bu masaya oturur musunuz?" sorusuna "Hayır" yanıtını vermişti.

Sorunu nasıl çözecekleri konusunda da "Meşru organ yok mudur, muhatap alacağınız? Halkın seçtiği milletvekilleri yok mu? 'Var'" diyerek HDP'nin muhatap alınacağını ima etmişti. Kılıçdaroğlu, Öcalan'la görüşme konusunda ise çözüm sürecini "Onlar gitsin, konuşsun beni ilgilendirmez. Bu sorunun çözüm yeri parlamentodur" şeklinde eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini destekleyen bir başka açıklama dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'ten gelmişti.

Çözüm sürecinin ilk dönemlerinde Kamu Güvenliği Müsteşarlığı da yapan Özçelik, "HDP'den birisini niçin müzakereci olarak görmüyorlar?

Türklerin de hissiyatını iyi anlamak lazım, Öcalan bir şey istediği zaman, bu çok geniş çevrelerde bir huzursuzluk yaratıyor. Aynı şeyi Türkiyelilik doğrultusunda HDP'yi çekip çeviren Selahattin Demirtaş söylediğinde öyle olmuyor. Eğer amaç Kürtlerin haklarını vermekse, herkesin rahat yaşayacağı bir memleket oluşturmaksa o zaman, 'Öcalan'ı da belli bir metodoloji üzerinden PKK'yı da Türkiye içerisinde meşrulaştırırım, ondan sonra da giderim o bölgenin başına geçerim' sevdasından vazgeçsinler" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'deki İmralı çatlağını gözler önüne seren açıklama ise Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'ndan geldi. Tanrıkulu önceki gün bir gazeteye verdiği röportajda "Sorunun çözümü için oluşturulacak Ortak Akıl Heyeti içeriği ve hedefi net, şeffaf olması kaydıyla İmralı görüşmelerini sürdürebilir" dedi. 


Editör: TE Bilisim