Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Türk ulusu ve Türk vatandaşlığı sistemini savunduğum için şahsımı ırkçılık faşistlikle damgalamaya girişenlerden özür bekliyorum 
 
Türkiye de babamın ülkesi gibi olmasın!..
Güler, “Ben Boşnak kökenli Türk vatandaşıyım. Türkiye’nin Yugoslavya gibi olmasını istemiyorum. Ulus yapısı ortadan kaldırıldığında, ülke milliyetler mezbahasına döndü!” dedi.
 
Kapsamlı bir organizasyon!
CHP’li Birgül Ayman Güler, kendisine yönelik tavra basın toplantısıyla cevap verdi: Bunlar, şahsımı ve partimi yıpratmak için yürütülen kapsamlı bir organizasyonun parçası. Yalnızca Türk ulusu ve Türk vatandaşlığı sistemini savunduğum için saldıranlardan şahsım, partim ve incitilen yurttaşlarım adına özür bekliyorum. 
 
Sorun, devletleşme isteğidir 
Karşı karşıya olduğumuz sorun, Türk ulusunu oluşturan milliyetlerden birinin, ulus olmak ve devletleşme isteğinden ibarettir. Bunu isteyenler ve buna hizmet edenler, mevcut ulusal yapının terk edilebilmesi için Türk ulusuna ait ne varsa saldırıyorlar. Ve bunu kendileri için hak, özgürlük çerçevesi içinde gündeme getiriyorlar.
 
Ulusal yapıyı tahrip siyaseti 
Türk vatandaşlığını ortadan kaldırmaya çalışan siyasetler, “Ben bunu yapacağım” bilgisi vermiyor. Ama toplumda herkes biliyor ki “Ben Türküm” demek, Türk olmayı ifade etmek, ulusal kimlikten söz etmek sıkıntılı hale geldi. Kafatasçı muamelesi görüyorsun! Ulusal yapıyı tahrip ederek siyaset yapmak, bizi öldürür! 
 
Sorun, ulusu oluşturan parçanın ‘devlet’ talebi 
Meclis’teki konuşmasında şimşekleri üzerine çeken CHP’li Güler, “Türk ulusu sistemini savunduğum için beni ırkçılık ve faşistlikle suçlayanlardan özür bekliyorum” dedi
 
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sarfettiği sözlerine ilişkin tepkileri değerlendirirken, “Yalnızca Türk ulusu ve Türk vatandaşlığı sistemini savunduğum için şahsımı ırkçılık, faşistlikle damgalamaya girişmiş her kişi ve kurumdan özür bekliyorum” dedi. Güler, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

 
Ulusal yapıya saldırı 
 “Bu düşmanca başlıklar ve üzerimize yönelen saldırılar, şahsımı ve partimi yıpratmak için yürütülen kapsamlı bir organizasyonun parçasıdır. Yalnızca Türk ulusu ve Türk vatandaşlığı sistemini savunduğum için şahsımı ırkçılık, faşistlikle damgalamaya girişmiş her kişi ve kurumdan, hem şahsım hem partim hem de incitilen yurttaşlarım adına özür bekliyorum. Bizim karşı karşıya olduğumuz sorun, Türk ulusunu oluşturan milliyetlerden birinin, ulus olmak ve devletleşmek isteğinden ibarettir. Mevcut ulusal yapının terk edilebilmesi için Türk ulusuna ait ne varsa, bunu isteyenler ve buna hizmet edenler ırkçı, faşist, sömürgeci gibi hiçbir kategoriye uymayan saldırılarla mevcut ulusal yapıyı tahrip ediyorlar. Ve bunu kendileri için hak, özgürlük, eşitlik talebi çerçevesinde içinde gündeme getiriyorlar.” 

 
Yugoslavya gibi olmasın 
Yazılı kaynakların, “Türkiye’de Kürt sorunu doğru tanımlanmalı” dediğini belirten Birgül Ayman Güler, “Vatandaşlık, ulusal vatandaşlık olarak değil, Anayasal vatandaşlık olarak tanımlanmalıdır. Bunun açık ifadesi, Anayasada ’Türk vatandaşlığının’kaldırılması, ’Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının’getirilmesidir. Türk ulusal yapısından vazgeçilebilir mi? Kurulacak yeni ulusal olmayan devlet, acaba bize özgürlük eşitlik mi yoksa başka şeyler mi getirir” dedi. Kendisinin Boşnak kökenli Türk vatandaşı olduğunu ifade eden CHP’li Güler, Türkiye’nin Yugoslavya gibi olmasını istemediğini söyledi. Güler, Yugoslav ulus yapısı ortadan kaldırıldığında, ülkenin milliyetler mezbahasına döndüğünü, Türk ulus yapısını çözme operasyonunun buna benzer bir tehdit getirdiğini savundu.

 
“Kafatasçı” muamelesi 
Meclis Genel kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız” ifadesine de açıklık getiren Birgül Ayman Güler, “Türk vatandaşlığını ortadan kaldıramaya çalışan siyasetler, ’Ben bunu yapacağım’bilgisi vermiyorlar. Ama toplumda herkes biliyor ki ’Ben Türküm’demekten sıkılır hale geldim. Hemen ’ırkçısın o zaman sen. Kafatasçısın’muamelesi görüyorum’sıkıntısı var” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim