Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Niyetim bir süre hiç bir şey düşünüp, yazmamaktı; amma velakin, rahat durmuyorlar ki; biz de rahat duralım.
...
Erdoğan diyor ki; "CHP bölücü bir partiye destek vererek meclise taşıdı".
...
Bizatihi tarafınızca bölücü görülen, milletin ezici çoğunluğu tarafından da bölücü bilinen bir parti; sizin 16 yıldır yönettiğiniz ülkede meclise giriyorsa; siz de milletin ödediği vergilerden bunlara maaş ödüyorsanız bunun müsebbibi sizmisiniz, yoksa CHP mi dir.
...
Mesela hakkınızı aramak için zırt pırt hakaret davaları açan avukatlarınız bir gün de bölücü olduğuna inandığınız partinin kapatılması için cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunsunlar ya; bulunamazlar, zira bunun da önünü siz kapattınız. Peki bunu bile bile niçin CHP'ye kara çalıyorsunuz; çünkü CHP "Ağrılarınıza" iyi geliyor da ondan. 
...
Haydin bakalım; devletin güvenliği açısından en sorumlu insansınız, açın davayı; kendi adıma söylüyorum, arkanızda durmayan namerttir.
...
AKP, iktidarı için CHP'yi kaldıraç olarak kullanmayı gelenek haline getirdi; CHP de sağ olsun bunun alt zeminini sürekli hazır tuttu. Yahu Allah aşkına az bir oturun da soluk alın; hayır, hemen "Kurultay kurdeşenliği" depreşti.
... 
Yeni bir dönem başladı, gene CHP üzerinden siyaset geliştirme başladı. AKP ve Erdoğan hep bunu yaptı. CHP, AKP'nin bekası için bir hayat öpücüğü adeta. Mesela, CHP üzerinden söylem geliştiren AKP ve Erdoğan; niçin İYİ PARTİ ve Meral Akşener'i muhatap alarak söylem geliştirmezler, düşündünüz mü? Çünkü CHP onlara yol açıyor, onun içindir ki; seçim süresince mindere sürekli olarak CHP ve Muharrem İnce'yi çekmek istemişlerdir, onlar da istediklerini vermişlerdir.
....
Şimdi yeni bir dönem ve yine CHP üzerinden konsolidasyon. Neymiş efendim; CHP bölücü bir partiyi meclise sokmuş. CHP kendi içinde cebelleşirken, bu algı da oturur nasıl olsa. Tıpkı; "Camileri ahır yaptılar" algısı gibi
...
İyi ki CHP var; AKP ve Erdoğan ne yapardı sonra. 

Mehmet Soral



Editör: TE Bilisim