Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. Valilik, olaylarda 2 kişinin öldüğünü 3 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında karşılaşan YDGH ile Hüda-Par arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahlların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İki grup sokak aralarında uzun namlulu silahlarla birbirine ateş etti. Her iki grubun taraftarlarının da olaya katılması üzerine çatışmalar büyüdü.

YDGH'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı. Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri datafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmada zorlandı.

Cizre'deki işyerleri bugün açılmazken, evlerinden çıkanlar Nur Mahallesi'ndeki çatışmaları uzaktan izleyerek çalıştı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 03.00 sıralarında Cizre'nin Nur Mahallesi'nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz'in öldüğü, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga'nın yaralandığı kaydedildi.

Bölgede güvenlik güçlerince zırhlı araçlar ve helikopterler vasıtasıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğü aktarıldı.

DHA

Editör: TE Bilisim