Edep yahu, edep...

MKYK üyesi ve sekreteri Av. bilmem kim 25. Dönem milletvekili Uygar Suphi Aktan'ın bir TV programında Çağrı heyetinin belirlediği 19 Haziran kurultay sürecinin doğruluğuna dair fikirlerini açıklayınca Genel Merkez avukatı "Sizde ahde vefa yok mu; sizi Sayın Bahçeli milletvekili yapmadı mı; babanızın cenazesini adalarda biz kaldırmadık mı.." gibi ifadelerle esas vefasızlığı kendisi yaparak; adeta MHP Genel Merkezi'nin geçirmekte oldukları "cinnet" halini sergiliyordu.

....

Hangi edep, hangi ahlak, hangi terbiye camiamızdan birisinin cenazesi üzerinden başa kakılarak,  siyaset yapılmasına müsaade eder. Sayın avukatın bu sözleri dudaklarından döküldükce bir ülkücü, Türk milliyetçisi olarak ve de bu sözlerin bir TV de halka açık söylenmesi karşısında utanç duydum. Ahmet Hakan'ın bile hicap duyduğunu fark ettim.

....

Ey avukat Bey, bizler "Şahsiyetçiliğimiz" gereği şunu iyi bilesin ki "İrademizi Sayın Bahçeli'ye ipotek ettirip, sonra da kendisine sadakat yemini etmiş" değiliz; dolayısıyla Sayın milletvekilinin de belirttiği gibi içinde bulunulan süreç Sayın Bahçeli'ye vefa sorgulamasını çoktan aşmış, Türk siyasetinde etkin ve yetkinliği tamamen ortadan kaldırılmış mevcut MHPyi; beceriksiz ve kifayetsiz yönetimin gasbından kurtarmaktır.

....

Sayın Aktan yine kendisine yakışan edepte "Sayın Bahçeli"ye hala vefa borcum vardır ama devletimin ve  milletimin menfaatleri şahıslara olan vefa borcundan daha önemlidir" diyerek, tabiri caizse avukat beyin ağzının payını vermiştir.

....

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Vefa ve sadakat;  yarattığınız saygınlık ile doğru orantılıdır. Duyulan saygınlığınızı muhafaza edip taşıyamazsanız; gün gelir tartışılırsınız ve nihayet unutulursunuz.

Mehmet Soral

Editör: TE Bilisim