Öğrenci yurdunu ve dershaneyi hedef alan provokotörler boş durmuyor. 23 Nisan akşamı Şırnak ve Cizre'de adeta terör estirildi.

Şırnak ve Cizre'de provokasyonların ardı arkası kesilmiyor. Son on günde öğrenci yurdunu yakan, cami ve dershaneleri bombalayan grup, 23 Nisan gecesi iki polisi linç etmeye çalıştı.

Bugün gazetesinden Bilal Şahin'in haberine göre yol kesip kimlik kontrolü yapan maskeli grup sivil araçtakilerin polis olduğunu anlayınca taş ve molotof yağmuruna tuttu. Çıkan arbedede dört kişi yaralandı.

Savcılık polisler hakkında soruşturma başlattı. 23 Nisan akşamı sadece Cizre'de 20.00-23.30 arasında molotof ve el yapımı bombaların kullanıldığı 33 farklı olay meydana geldi.

23 Nisan gecesi izinli iki polis halı saha maçı için Emniyet Müdürlüğü'nün halı sahasına giderken yüzleri maskeli otuz kişilik grup tarafından yolları kesildi. Grup içeridekilerden kimlik istedi. Grubun içinden biri 'bunlar polis' deyince araca taş ve molotof bombası ile saldırıda bulunuldu.

Aracın önünü kesen gösterici grubun dağılması için polis havaya ateş açtı. Grubun dağılmaması üzerine polis önünü kesen kalabalığın üzerine aracını sürdü.

Linçten kurtulmak isteyen polisler havaya ateş ederek olay yerinden şahsi araçlarıyla uzaklaştı. Yaşanan arbedede yaralanan dört vatandaş Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayın ardından soruşturma başlatan savcılık iki polisi gözaltına aldı. Soruşturmayı Jandarma yürütüyor.

TERÖR ŞEHRE İNDİ

23 Nisan akşamı Şırnak merkez ve Cizre'de çok sayıda molotof ve el yapımı bombanın kullanıldığı saldırı olayı yaşandı. Bunlardan bazıları şunlar:

*Şırnak Merkez'de bulunan Som Halı Saha'ya 21.45 sıralarında molotoflu saldırı düzenlendi.

*Cizre'de 20.15'te Nusaybin Caddesi Kerem Oteli Kavşağında 50-60 kişilik yüzleri maskeli grup yol kapatmaya çalıştı. Gruba müdahale eden polise molotoflu saldırı düzenlendi.

*Cizre İdil Caddesi'nde 20.20'de 20 kişilik grup devriye gezen polislere el yapımı bomba ve molotoflarla saldırdı.

*Cizre Yafes Caddesi'nde 20.45 sıralarında 15-20 kişilik yüzleri maskeli grup, yol kesip kimlik kontrolü yaptı.

*Cizre İdil Caddesi'nde 20.45 sıralarında 10-15 kişilik grup devriye gezen polise molotoflu saldırı düzenledi.

*Cizre Nur Mahallesi'nde 20.50 sıralarında 20-30 kişilik bir grup yoldan geçen araçlara molotof attı.

*Cizre Nur Mahallesi'nde 20.52'de 50 kişilik yüzleri maskeli grup polis ekibine molotofla saldırdı. 21.00'de  polis aracına el yapımı bomba ve dört adet molotof atıldı.

*Cizre Nusaybin Caddesi'nde 20.55'de 8 adet molotof atan 40-50 kişilik gruba gruba müdahale edildi.

CADDEYE EL YAPIMI BOMBA

*Cizre Yeni Dörtyol'da 21.15'de şüpheli bir madde olduğu ihbarı gelmesi üzerine bölgeye uzman ekipler sevk edildi. Bomba imha ekiplerinin çalışması sonucu tüpün üzerinde bir el yapımı bomba olduğu tespit edildi. Şüpheli madde Bomba İmha Ekiplerince etkisiz hale getirildi.

*Cizre Nur Mahallesi'nde 21.00 sıralarında 20-30 kişilik grup devriye gezen polis aracında el yapımı bomba ve dört adet molotofla saldırdı.
*Cizre Nusaybin Caddesi'nde 21.05 sıralarında 30 kişilik bir grup tarafından zırhlı araca yönelik 3 adet molotoflu ve havai fişekli saldırı gerçekleştirildi.

*Cizre Akaydın Caddesi'nde 21.15 sıralarında 25-30 kişilik grup 5 adet molotof attı.

*Cizre Nusaybin Caddesi'nde 21.40 sıralarında devriye gezen ekiplere 30 kişilik bir grup tarafından 3 adet el yapımı bomba atıldı.

OKUMA SALONUNA BOMBA ATTILAR

*Cizre Nuh Nebi Yurdu yakınlarında 21.45'de 20 kişilik bir grup tarafından 2 el yapımı bomba atıldı.

*Cizre Yafes Mahallesi'nde bulunan Yafes Okuma Salonu'na 21.50 sıralarında 25-30 kişilik bir gurup tarafından molotoflu saldırı düzenlendi.

*Cizre Nur Mahallesi'nde 22.00 sıralarında devriye gezen polis aracına 40-50 kişilik bir grup taş, beş molotof ve 1 el yapımı bomba attı.

*Cizre Yafes Okuma Salonu önünde  bulunan ekiplere 22.10 sıralarında beş molotof ile saldırı düzenlendi.

*Cizre Nuh Nebi Öğrenci Yurdu önünde 22.15 sıralarında 1 adet el yapımı bomba atan 15-20 kişilik gruba müdahale edildi.

*Cizre Nusaybin Caddesi'nde 22.15'de 30 kişilik bir grup tarafından zırhlı araca 10  molotof atıldı.

*Cizre Akaydın Caddesi'nde 22.24'de polise 2 el yapımı bomba atıldı.

*Cizre Yafes Mahallesi'nde Saat 22.30'da Yafes Okuma Salonu önünde bekleyen polislere yönelik 4 molotof,  2 el yapımı bomba atıldı.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

*Cizre Nur Mahallesi'nde 23.00'de devriye gezen ekiplere yönelik molotoflu saldırı düzenledi. 23.35'de yine saldırı oldu.

*Cizre Yafes Caddesi'nde 23.45'de 10 kişilik bir grup tarafından devriye aracına molotof atıldı.

Gençler kontrol yapıyormuş

Örgüte yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı (DİHA) Cizre'deki olaylara ilişkin geçtiği haberde ilginç bir üslup kullandı. Polislerin linç edilmek istendiği olayla ilgili haberde "Cizre'nin Yasef Mahallesi'nde gençler yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptıkları sırada, sivil bir araçtan inen iki kişi etrafa rastgele ateş açmaya başladı. Açılan ateş sonucu 4 kişi yaralandı, bir kişiyi ise araçla ezildi" denildi.


Editör: TE Bilisim