Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun canlı yayında yaptığı, canlı bombaları tespit ettik ancak eylem yapmadan tutuklayamayız açıklaması, sosyal medyada alay konusu oldu.

NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Davutoğlu, “Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesi elimizde, ancak eylem yapılmadıkça tutuklayamıyoruz” demişti.

DAVUTOĞLU HUKUKU CANLI BOMBALARDA HATIRLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha yasa çıkmadan gazetecilerin "makul şüphe"den gözaltına alınmasına imza atan bir hükümetin başbakanı olarak tarihe geçerken, canlı bombaların yakalanmasına ilişkin söyledikleri izleyenleri şaşırttı. Attığı twitten dolayı gazetecilerden cezaevlerine gönderilmesinin Türkiye'de olduğunu hatırlamak istemeyen Davutoğlu, "Elimizde canlı bombacıların listesi var. Ama eylem yapmadan onları tutuklayamayız. İnsanları sebepsiz yere tutuklayamazsınız" demişti. 

Davutoğlu'nun bu açıklamalarının ardından sosyal medyada tepki hızla yayılmaya başladı. Davutoğlu'nun, yüzlerce polisle okul basılmasına ve çerçevelerin nizami olup olmadığının kontrol edilmesine neden olan hükümetin Başbakanı olarak tarihe geçmesi fena halde espri malzemesi yapıldı:




Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesinin ellerinde bulunduğunu söyleyen Davutoğlu’nun açıklası şöyle:

“Rutin dışı önleyici tedbirleri düşünme değil, uygulandığı yerler var. Demokratik hukuk kuralları içinde bunu uyguluyorsunuz.

Birisinin bu eylem hazırlığı içinde ama bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız. Savcı elinde ne delil var derse bir saat sonra serbest bırakılabiliyor. Ama bunun dışında engellenen örnekleri verdim.

Son derece başarılı bir terör operasyonu yürütülüyor. Bunun getirdiği ek riskler ve yüklerde var. Birçok terör odağı olabilecek unsurlar tasfiye edildi veya gözaltına alındı.

DEAŞ’ın en önemli lider kadroları ya tutuklandı ya da irtibatları kopartıldı. Ama meydan bir bütün mitingde bütün bunlardan çıkartılacak dersler ve alınacak tedbirler var. Ayrıca rutin dışına çıktığınız zaman onun bir sınırı var demokratik hukuk devleti içinde.

Türkiye’de intihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi dahi var. Takipte diyorsunuz ama böyle bir eylemi gerçekleştirme anına kadar hukuk devleti olarak çok dikkatli titiz yürütülmesi gereken mücadeleler. Aynı anda Cumartesi-pazar olması hasebiyle onlarca miting onlarda ilde yapılıyor.

Bin kişinin içinde bir tek kişi miting meydanına gelmedikçe arandığı zaman ben miting meydanına gelmedim diyebiliyor. Şimdi buradan Ankara Garı’nda toplanmayı veya bir yerde toplanıp büyük kalabalıklar haline miting meydanına gelmeyi engellemek lazım ya da orada da miting meydanı gibi tedbir alınması lazım.”
Editör: TE Bilisim