Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 AKP'nin grup toplantısında ilginç anlar yaşandı. AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bombalı saldırılar sonrasında Batı'nın iki yüzlü davrandığını belirtirken, konuyu CHP ve HDP'ye getirdi. Türkiye'deki muhafaleti eleştiren Davutoğlu, "CHP'de PKK'nın kanallarına çıkan genel başkan yardımcıları var" açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ BİZE GELDİ VE DEDİ Kİ...

Davutoğlu konuşmasında Bahçeli'ye teşekkür etmesi dikkat çekti. Davutoğlu, "Buradan sayın Bahçeli'ye çok teşekkür ediyorum. Bizim yanımızda duruyor, politikamalarımıza destek veriyor. Hatta bunu sizinle paylaşmamda bir sakınca yok...Kendisi terör saldırılarından sonra yaptığımız görüşmede bana dedi ki, 'Bakanlar kurulunu hemen toplayın, biz sizin yanınızda olacağız, desteğimiz sizinledir'...İşte bizlere böyle bir muhafalet gerek, kendisine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun Bahçeli'ye teşekkür ettiği anlarda AKP sıralarından büyük bir alkış gelmesi dikkat çekti.. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla bütün şehitleri rahmetle yad ettiğini belirten Davutoğlu, "101 sene sonra Çanakkale'den Türkiye'ye yayılan ruh bir kez daha göstermiştir ki şehitlerimizin ve gazilerimizin izini süren milletimizin Çanakkale ruhunu sonsuza kadar koruyacaktır" diye konuştu.

Çanakkale ve Çanakkale'nin sembolize ettiği bayrağın, sancağın, istiklalin hiçbir zaman yere düşmeyeceğini ifade eden Davutoğlu, Çanakkale destanının tarihte bir kere yazılmış ve bitmiş bir destan olmadığını; bu destanın milletçe yazılmaya ve yaşatmaya devam edileceğini kaydetti. Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu topraklarda istiklal ruhu asla kaybolmayacak, bu milletin yiğit evlatları tarafından korunacaktır. 100 yıl sonra tekrar ve daha gür bir sesle istiklalimiz ve istikbalimiz için 78 milyonun tek bir yürek olduğunu buradan haykırıyoruz. Hain hesap ve planlarla bu milletin iradesini esir alabileceğini zannedenler daima kaybettiler ve bundan sonra da kaybedecekler.

TBMM çatısı altında bu milletin istiklaline ve istikbaline asla halel getirmeyeceğimize bir kere daha AK Parti grubu adına söz veriyorum. Çünkü milletin ideallerini savunan AK Parti Grubu var ve Mecliste daima olacak. 101 sene önce yedi düvele karşı Çanakkale'de istiklalimizi savunmuştuk. Şimdi de bütün eşkıyalar, çeteler, terör odaklarına karşı bu sancağı, bayrağı daima dik tutacağız. Bu vesileyle bu sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıyı lanetliyor, Belçika hükümetine ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimizin adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum.


Geçtiğimiz hafta Brüksel'deydik. Bugün burada tekrar küresel teröre ve her türlü teröre, DAEŞ, PKK ya da DHPKC, her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum."  'BİRBİRİNİN DEVAMI NİTELİĞİNDE EYLEMLER' Devlet ve millet olarak zor bir dönemden geçildiğini belirten Davutoğlu, birçok terör örgütünün aynı anda ve koordineli bir şekilde ülkeyi, milleti ve hükümeti hedef aldığını dile getirdi. "Adları farklı olsa da hepsinin amacı aynı. Birbirleriyle mücadele ediyor görünmelerine rağmen söz konusu Türkiye olduğunda hepsi aynı talimatla hareket ediyor" diyen Davutoğlu, şunları ifade etti: "Yanyana gelemeyecek örgütler, karşıtmış gibi görünen örgütler tek bir çatı altında bize karşı toplanıyor.

Türkiye'yi güçsüzleştirmek ve istikrarsızlaştırmak için vahşice yöntemlere başvuruyorlar. Adeta tek bir noktadan kontrol edilen bu terör örgütleri sürekli ve birbirinin devamı niteliğinde eylemler yapıyor. 17 Şubatta Ankara'da PKK/PYD terör örgütü bombalı saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıdan hemen sonra 3 martta DKHPC terör örgütü İstanbul çevik kuvvet müdürlüğümüze saldırdı. 13 martta yine PKK/PYD terör örgütü Ankara'da sivil vatandaşlarımıza canlı bomba saldırısı gerçekleştirdi ve 19 martta eli kanlı terör örgütü DAEŞ İstiklal Caddesi'nde bir canlı bomba eylemi gerçekleştirdi.

Peş peşe gerçekleştirilen bu saldırılar terör örgütlerinin nasıl koordineli çalıştığını, nasıl birbirini tamamladıklarını, nasıl aynı merkezden Türkiye'ye saldırmak üzere yönetildiklerini gösteriyor. Bazen PKK'nın imdadına DAEŞ yetişiyor, bazen DAEŞ'in imdadına DHKPC, bu terör örgütlerinin tümünün imdadına da sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor. Ölen yabancı uyrukluların ailelerine ve ülkelerine taziyelerimi bildiriyorum. Terör dolayısıyla hayatını kaybeden, şehit olan sivil, asker bütün vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralanan vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Bu şehitlerimiz artık Çanakkale haftasında Çanakkale şehitleriyle birlikte hep anılacaklar ve nasıl Çanakkale ruhu o zaman bir milletin tekrar ayağa kalkışını simgelediyse şimdi bu şehitlerimizin manevi emaneti de 21. yüzyılın Çanakkale emaneti olarak ebediyen aramazda yaşayacak." 



Editör: TE Bilisim