Yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla Türkiye'yi yeni bir terör belasıyla baş başa bırakmakla suçlanan Davutoğlu, "Kimse Türkiye'yi test etmeye kalkmasın" diyerek, Suriye'ye yönelik bir operasyonun sinyalini verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin gerek Ortadoğu gerekse komşularıyla olan ilişkisi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte neredeyse 180 derece birden değişti. “Komşularla sıfır sorun” sloganıyla göreve başlayan Davutoğlu’nun, uyguladığı politikalar ve söylemleriyle neredeyse sorunu olmadığı komşusu kalmadı.

Yurtdışında “Yeni Osmanlıcı” lakabı bile takılan Davutoğlu, özellikle Suriye konusunda yaptıklarıyla Türkiye’yi dönülmez bir yola getirdi. Türkiye’nin en büyük sınır komşusu durumundaki Suriye’de, ABD önderliğinde Esad’ı devirmek için başta El Kaide olmak üzere  her türlü  terör grubuna destek veren Davutoğlu yüzünden, Türkiye tarihinin en büyük terör saldırılarından birine daha hedef oldu.

Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlamayı, Berlin’de öğrenen Davutoğlu, patlama ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Son derece acı bir aldık Reyhanlı’dan. İçişleri Bakanımız zaten gerekli açıklamaları yaptı. Biz de yakından takip ediyoruz. Suriye’de böyle kritik bir geçiş sürecinde bir çok provokasyon, tahrik söz konusu olabilir. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, vatandaşlarımızın huzuru. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı tahriklere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.

“Olay bütün boyutları ile derinlemesine incelenecektir” diyen Davutoğlu şöyle konuştu: “Dışarıdaki durumu Türkiye’ye yansıtan karşılığını bulur. Gerekli tedbirler alınacak. Türkiye güçlü bir emniyet alt yapısına sahiptir, bir çok imtihandan geçmiş bir ülkedir. Muhtemel provokasyonlara karşı herkes dikkatli olmalı. Türkiye’nin huzurunu sabote etmek isteyen bir çok çevreler çıkabilir. Suriye başta olmak üzere bir çok konu istismar edilebilir. Hiç bir güç Türkiye’nin iç huzurunu bozmaya muktedir olmayacaktır. Hiç kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye kalkmasın. Suriye için kritik olan bu süreçte zamanlama dikkat çekicidir. Tam Suriye’de geçiş süreci ile ilgili önemli kararların alındığı, diplomatik temasların yoğunlaştığı bir dönemde bunların olması tesadüf değildir. Türkiye kararlı politikasından vazgeçmez. İstikrarın dış mihraklardan etkilenmesine izin vermez. Olay bütün boyutları ile inceleniyor…”

Davutoğlu’nun bu sözleri, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik bir operasyon için adım atabileceği hatta operasyonun başında olableceği şeklinde yorumlandı.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Editör: TE Bilisim