Akil İnsanlar Heyeti’yle Dolmabahçe’de buluşan Davutoğlu, çözüm sürecinin başında PKK’nın silahlı güçlerinin sınırdışına çekilmesiyle ilgili, “Haziran raporunu sunduğunuzda bile, çok az unsurun sembolik olarak çekildiğini biz biliyorduk ama hiçbir zaman topluma deklare etmedik ki çözüm süreci zaafa uğramasın” dedi.


PKK ÇEKİLMEDİ

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Çözüm sürecini halk anlatmak amacıyla oluşturulan Âkil İnsanlar heyeti dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile biraraya geldi. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde yapılan görüşmede Âkil İnsanlar’a seslenen Başbakan Davutoğlu, PKK’nın ülke dışına çekilmesiyle ilgili, “Silahlı unsurlar sınırın dışına çıkmış olsaydı Kobani’ye, PYD’ye bakışımız farklı olurdu” dedi.

Eğer çözüm süreci sağlıklı bir şekilde bu güne gelmiş olsaydı ve birileri verdikleri sözleri tutmuş olsaydılar, Mayıs ayında bütün silahlı güçler Türkiye’yi terk edeceklerdi. Ne oldu? Haziran raporu sunduğunuzda dahi çok az unsurun sembolik çekildiğini biliyorduk ama hiç bir zaman topluma deklare etmedik ki çözüm süreci zaafa uğramasın.

Editör: TE Bilisim