Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kayseri’deki Yeni Ufuklar Derneği'nin ‘Türkiye'nin Meseleleri’ konulu konferansta konuştu. Konuşmasında çözüm sürecini değerlendiren Deniz Baykal, hükümetin PKK’ya siyasi nitelik kazandırdığını söyledi.

DENİZ BAYKAL ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kayseri’den düzenlenen Yeni Ufuklar Derneği’nin Türkiye'nin Meseleleri’ konulu konferansında konuşan Deniz Baykal, çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Terör örgütünün etnik ayrışma talebiyle karşı karşıyayız" diyen Deniz Baykal, “PKK bir suç oluşumu konumundan, hükümetin muhatabı; hükümetle iş tutan müzakere yapan bir konuma gelmiştir. Bir terör örgütü, siyasi mesaj veren, yönlendirme yapan bir konuma çekilmiştir. Bu muhatap alma dönemidir. Bunun sonucunda meşrulaştırma olmuştur. Türkiye ilk kez bir etnik ayrışma talebiyle karşı karşıya. Bu talep Kürtlerin değil terör örgütünün talebidir” dedi.

Editör: TE Bilisim