Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Elvan Grubu, ‘Global Top 100 Şekerleme Şirketleri’ sıralamasında 10 basamak atladı. Sıralamaya 2012‘de giren ve şu an 71. olan şirket, ‘global markalaşma’ yatırım bütçesini 2015’te 12 kat artırıyor.

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“2015, 1 milyar dolar ihracat ciro hedefi koyduğumuz 2023 planımız için çok çok önemli bir seneyi ifade ediyor bize. İçeride ve dışarıda yürüttüğümüz yeni satın alma görüşmelerini tamamlayarak 1 milyar dolar ihracat ciro hedefini daha erkene alacağımız bir senedeyiz. 2015, yaptığımız yatırımların, ektiğimiz tohumların hasat dönemi olacak. 2015’te Elvan’ın büyümesini de ikiye katlayacağız inşaallah. Yeni devreye girecek patentli yatırımlarımızın da etkisiyle 2015 büyüme hedefimiz yüzde 50.”


2014 itibari ile toplam cironun 220 milyon doları aştığını belirten Kadiroğlu, şöyle devam etti:

“Bir şirketin global olabilmesi için cirosunun asgari yüzde 60’ının ihracat olması gerektiği vurgulanıyor. 2014 itibari ile Elvan toplam cirosunun yüzde 95’i ihracattır. Hemen hemen tüm kıtalara ihracat yapıyoruz, 130 ülkede ayrı global perakendecilerle çalışıyoruz. Bu anlamda Elvan global bir şirket. Bundan böyle sıra global marka olmaya geldi. Son senelerde markalaşmaya önem ve ağırlık veren Elvan, 2015’te global markalaşma bütçesini 12 kat artırıyor. “

Turquality kapsamında olan Elvan, 2014‘te Ortadoğu ve Afrika’ya yönelik marka-iletişim faaliyetleri ile biliniyor Today Donut markalı kek reklamıyla perdeyi açan grup bayramlık ürünlere yönelik (Toffix, Dr. Milk, Coffex, Truffle) reklam filmiyle büyük beğeni topladı. Araplara hitap eden bayramlık reklamı, sempatik ‘İkraaam-Şükraaan-Elvan’ üçlemesiyle belleklerde yer edindi. Romanya’da ise Today Croissant markalı kruvasan reklamı ile çıkış yaptı.

Editör: TE Bilisim