TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
Denizli’deki Türkçü Turancı Hukukçular (TTH) Grubu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Ege Üniversitesi'nde çıkan bir olayda öldürülmesiyle ilgili olarak AK Parti hükümeti, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Valiliği hakkında suç duyurusunda bulundu.

TTH adına Av. Adem Supçin, Denizli Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Ülkü Ocakları Şube Başkanı Hüseyin Ülgen, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Salih İrdem, Türk Ocakları Şube Başkanı Nuri Serbest, BBP İl Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve avukatlar katıldı.

‘MİLLETİN VİCDANINDAKİ YARGILAMANIN BAŞLAMASINI SAĞLAMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ’

Av. Supçin, “Fırat kardeşimizin teröristler tarafından şehit edilmesine sebep olan asıl fiil ve faillerin yargılanması için başlatmak istediğimiz yargılama sürecinin, resmi makamlarda olduğu kadar milletin vicdanındaki yargılamanın başlamasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. Ülkü Ocakları Şube Başkanı Ülgen ise, “20 Şubat tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, bölücü terör örgütü PKK’nın üniversitedeki mensupları tarafından, tek gayesi Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik, dirlik içinde güçlü yarınlara gitmesini isteyen, bu uğurda da üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren, yüce Türk milletinin değerli evladı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu, kirli niyetleri doğrultusunda kirli elleriyle şehit etmişlerdir. Türk milliyetçiliğini kendine yol edinmiş olan Ülkü Ocakları mensubu olan bizler sgerekirse milyonlarca Fırat olur, bu uğurda canımızı veririz, gerekirse de Atilla olur, Tanrı’nın gazabını bu hainler ve koruyucularına kusarız.” diye konuştu.

Av. Uğur Şimşek, şikâyet dilekçesinin gerekçesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti'nin malına ve canına, birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütü PKK ve uzantısı KCK, BDP-HDP ile bu örgütün amaçlarına açıkça öngördüğü halde hizmet eden politikaları ile Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetlerinden, Türk milleti adına şikâyetçiyiz.”

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından şikâyet dileklerini Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na verdi.

Editör: TE Bilisim