Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Erzurum Pasinler ilçesinde gözaltına alınan FEM dersanesi öğretmenlerine Büyük Birlik Partisi ve Ülkü Ocakları sahip çıktı.

Pasinler’de 17 Mart 2014 günü polise başvuran bir kişi FEM dersanesinde görevli iki öğretmenin dersanelerle ilgili “Dersane Gerçeği” “Aslında Neler Oluyor” isimli broşürlerden dağıttıklarını söyleyerek şikayetçi oldu.

Savcılıkla görüşen polis Pasinler Cumhuriyet savcısı Erhan Altun’un talimatıyla FEM dersanesi öğretmenleri Y.D. ve A.T.’yi “şüpheli” sıfatıyla gözaltına alarak ifadelerini aldı.

BBP VE ÜLKÜ OCAKLARI SAHİP ÇIKTI

Olaya ilk tepki Büyük Birlik Partisi ve Ülkü Ocaklarından geldi. Pasinler Ülkü Ocaklarından bir grupla beraber Büyük Birlik Partisi Palandöken Belediye Başkan Adayı Dursun Ali Akkoç ve esnaflar 19 Mart günü bir basın açıklaması düzenleyerek dersane öğretmenlerine yapılan muameleyi kınadı.

Akkoç yaptığı açıklamada  FEM Dersanesi öğretmenlerinin siyasi baskı amacıyla gözaltına alındığını ve Pasinler olarak öğretmenlerin arkasında olduklarını belirtti. Akkoç açıklamasında “Öğretmenlerimizi gözaltına alan, bu emri veren ve uygulayan kişiler hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim