MHP’nin 10 Temmuz’da gerçekleştirilecek kurultayı öncesinde 19 Haziran’da gerçekleştirilen 6. Olağanüstü tüzük kurultayında kurultay tertip komitesine seçilen Musavvat Dervişoğlu, kongrenin toplanması için Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvurduklarını belirterek,  “Genel Kurulda aldığınız tüzük değişikliklerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderirsiniz ve tüzüğe işlenir. Onun anayasaya bir uygunsuzluğu söz konusu ise onun değerlendirme makamı Anayasa Mahkemesidir. Dolayısıyla öyle bir denetim yetkisi yoktur. Sadece bir aykırılık vardır diye iddiada bulunmak istenirse doğrudan Anayasa Mahkemesine gidilir.  Basında Yargıtay bu tüzüğü onaylarsa diye bir takım açıklamalarda bulunuyorlar. Bunlar yanlış ifadelerdir. Yetkili makam Anayasa Mahkemesidir. Bizim vermiş olduğumuz tüzüğü MHP tüzüğüne ekliyor” dedi.

Dervişoğlu dün Ankara’da Söğütözü Anadolu otelinde basın toplantısı düzenledi. 19 Haziran’da yapılan tüzük değişikliklerinin tüzüğe ekleneceğini ifade eden dervişoğlu 10 Temmuz için de hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 19 Haziran kongresine dönük sözlerine bir anlam veremediğini kaydeden Dervişoğlu, şunları söyledi: “ Sayın Genel Başkanın bizlerle ilgili ifadelerini kendilerine yakıştıramadım. Bizi 7. Olağanüstü kurultayımızın ön çalışmalarını yapmak üzere 6. Olağanüstü kurultay delegasyonu görevlendirmiştir. Sayın Genel Başkanımızın Genel Kurul kararlarını tanımamak gibi alışkanlıklarını artık terk etmesi gerektiğini kanaatini taşımaktayım. Bir yanlışlık da olabilir, meseleye farklı bakabilir, hukuki bulmayabilir ama ifadelerinin hakaret ve ağır ithamlar içermesi sadece beni değil camiamızı da yaralıyor.”

OKTAY BEYİ TEBRİK EDERİM

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

Dervişoğlu, Oktay Vural’ın istifasına yönelik olarak da “ Oktay Bey benim siyaset yaptığım seçim çevresi içinden biridir. Kendisini tebrik ediyorum, kutluyorum ifadelerini kullandı.

MHP genel merkezinin kurulmtayın nasıl yapıldığını çok iyi bildiğini kaydeden Dervişoğlu, “  Bin 197 olarak belirlendi. Orada da bir takım itilaflar var. MHP Genel Merkezin kurultayın nasıl yapıldığını bizlerden çok iyi bilir. Delege listesi Çağrı heyetince askıya çıkarıldığı gibi genel merkeze de askıya çıkarılmak adına gönderilmiştir. Şayet delege listesindeki sayıya bir itirazları var ise o zaman itiraz etmeliydiler. Ama tanımadıkları bir kongrenin sonuçları üzerinden geçerli mi değil mi tartışması yapıyorlar. Bu da bir tenakuzdur” diye konuştu.  


Editör: TE Bilisim