Dervişoğlu, olayların ardından katıldığı Türkiyem TV'de ise bayramlaşma programında yaşanan olay ve Genel Başkan adaylarına yönelik Genel Merkez'in suçlamaları hakkında ise çarpıcı açıklamaları yaptı:

SİYASİ MAKAM İÇİN VAZGEÇEBİLİYORLAR

Dostluklardan daha önemlisi onu yaşatmak önemlidir. İnsanların sevdiklerini kaybetmesi kötü birşeydir. Bugün bakıyorum, siyasi makam için elde edilmiş siyasi mevziler için, birçok insan dostluğundan vazgeçebiliyor. Bu ülkücü edeple, ahlakla, basiretle örtüşmeyen bir vakadır. Bu genç kardeşlerimiz, evlatlarımız, bu olayı mensubiyet şuurundan yaptılarsa, bizim içinde yetiştiğimiz ocak geleneğiyle çok fazla benzemeyen bir eylemdir. Bunların nereden geldiği belli değil. Ben Ülkü Ocaklı genç kardeşlerim bu tür olaylarda, eylemlerde siyasi aktör olarak kullanılabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Şayet bunu yapanlar varsa, onları da akıla, izana davet ediyorum.

Öncelikle bunun kimler tarafından gerçekleştirildiği Genel Merkez tarafından araştırılmalıdır. Eğer bu çocukları gönderen sizlerseniz ve bugün sahipsiz bırakıyorsanız o daha kötüdür. Ülkücülerin hatasına sevabına sahip çıkılmalı.

EMANETE HIYANET ETMİŞLERDİR

Toplumsal olaylarda anlık infialler oluşuyor. Tatsız olaylar cerayan ediyor. 20 genç kardeşimizin binlerce kişi arasına provakasyon için göndermiş olanlar varsa bunlar emanete hıyanet etmişlerdir. 

O ÇOCUKLAR EVLATLARIMIZ

O çocuklar hatalarıyla sevaplarıyla bizimdir. Ben kaç kişi gözaltına alındı bilmiyorum. Bir ülkücüyü gidip, emniyete, savcılığa şikayet edecek de değilim. Bunlar bize emanettir. 

Alternatif bayram kutlaması olmaz, bayram kutlaması olur. Ben arzu etmez miyim, MHP Genel Merkezi’nde bayram kutlaması yapayım? Genel Başkan şunu söyleyebilirdi: ‘Gelin MHP’nin birliği, beraberliğini dosta düşmana herkese ispat edelim. Gelin bu bayramlaşmayı MHP’de yapalım’ davetinde bulunsaydı. Davete icabet etme noktasında da düşünürdüm. Çünkü kendisi her mikrofon uzatıldığında siyasi rakiplerine hakaretler yağdırıyor.

Bizi şimdi o veya bu yapıyla ilişkilendiriyorlar. Sonuçta bayram kutlaması yapacağız. Farklı bir ideolojik yapının, parti kurması olarak yorumluyorlar. Böyle bir şey olsa daha büyük bir organizasyon yapabilirdik. Örneğin Arena Kapalı Spor Salonu’nda bu bayramlaşmayı yapardık. Biz iyi niyetle bu bayramlaşmayı yaptık. 

HOCA’YA PEŞKEŞ ÇEKECEK KADAR DÜŞKÜN MÜYÜM?

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

Çıkıp alternatif yeni parti çıkaracaksınız, tavşan parti kuracaksınız” diyorlar. Yüzlerce kez yanıtını verdiğimiz sorulara muhatap oluyoruz. Ben MHP’liyim. Nereden geldiğimi dava arkadaşlarım çok iyi biliyor. Ailemin de neler yaşadığını çok iyi biliyorlar. Bunu hiç istismar konusu yapmadım. Ülkücü duruşumuzun gereği bugün dik duruş sergiliyoruz. Bu ne demektir. MHP Genel Başkanlık makamını Sayın Devlet Bahçeli’den bile kıskanıyoruz. Devlet Bahçeli’den kıskandığımız makamı, şu veya bu hocaya peşkeş çekecek kadar düşkün müyüz? Biraz bu tarafından baksınlar. Sayın Bahçeli’den kıskandığım makamı okyanus ötesine mi pazarlayacağız. Okyanus ötesiyle Türkiye’de ilişkilendirilemeyecek beş kişiden biri varsa o birisi benim.

Editör: TE Bilisim