Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Çözüm sürecini eleştiren BBP lideri, bölücü terör örgütü PKK’nın bugün daha güçlü hale geldiğini belirterek, “Bu süreç terörü bitir­mez. PKK ne silah bırakır ne çekilir ne de kendini lağveder” dedi.

Destici’nin açıklamaları şöyle:

“Türkiye, PKK gibi bir örgütle mücade­le ederken yapması gerekenleri hiç yapmadı, mücadele ediyormuş gibi yaptı. Bu mücadelede asker-sivil işbirliğinin sağlanması, istihbarat örgütlerinin birlikte çalışması şarttı. Ancak her dönem 3 is­tihbarat örgütü de birbirini açığa düşürdü. Finansman kaynaklarıyla mücadele edilmedi. Bölge halkı yanlış politikalarla PKK’nın kucağına itildi. Bölgenin, ekono­mik ve eğitim anlamında problemleri çözülemedi. Bireysel hak ve özgürlükler açı­sından en çok haksızlık bu bölgede yaşandı. Bunlar yapılmış olsaydı Türkiye, 30 senede 30 kere PKK’yı bitirirdi. Bir yıl içinde kararlı bir tavırla hem dağ kadrosu hem de şehirdeki KCK yapısı darbe yemişti. İmdatlarına çözüm süreci yetişti.”

AT KOŞTURUYORLAR

“Biz bu sürecin pazarlık süreci olduğunu düşünüyoruz. Bu süreç terörü bitirmez. PKK ne silah bırakır ne çekilir ne de kendini lağveder. Bu süreçte, örgüt olarak yaralarını saracak, militan eksiğini tamamlayacak, lojistik ihtiyaçlarını karşılaya­cak. KCK’lılar dışarı çıkacak. Bütün bunlar olurken de PKK meşrulaşacak. Siyasi sözcüleri, dağ kadrosu, İmralı’daki lideri gündem içinde at koşturuyor.”

“Bu süreçte, ikinci adımda büyük bir siyasi organizasyon haline dönüşecekler. Üçüncü adımda, özerklikle birlikte devletleşme adımı atacaklar. BDP’li belediyele­ri belediye başkanları değil PKK’nın atadığı komiserler yönetiyor. Uygulamada fiili özerklik sağlanmasının ardından bölge PKK’nın kontrolüne geçecek. Bu iyi bir şey mi?”

“Bugün bir terör eylemi olmadığı için sanki PKK bitti gibi algılanıyor. Türkiye için­de ve kamplarda PKK eskisinden daha güçlü. Biz, PKK’nın daha da güçlendiği ka­bul ederek çözüm sunuyoruz. Güvenlik politikasız terörle mücadele edilmez. Dağda PKK’lılar gibi yaşayan, karakollarda av konumundan çıkıp avcı konumuna geçen, tam donanımlı, eğitimli mobil birliklerimiz olmalı. Kalekolların yapılması, barajların oluşturulması, diğer istihbâri eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. PKK’ya karşı özel bir istihbarat birimi oluşturulmalı. Finansmanı ile mücadele edi­lip, uyuşturucu, kaçakçılık ve insan ticaretinden elde ettikleri gelir kesilmeli. Dış desteğine karşı kararlı bir duruş sergilenmeli. Hukuki düzenlemeler yapılmalı. Böl­ge halkının bireysel hak ve özgürlüklere dair taleplerinin önü açılmalı. Aidiyet duy­gusu geliştirilmeli. Mevcut imam, öğretmen, bürokrasi kadrosu ile bunun yapıl­ması mümkün değil, bölge insanının değerlerini bilen, onlar gibi yaşayan bir kad­ro oluşturulmalı. Bütün siyasi partilerin, dini kanaat önderlerinin, sivil toplum ör­gütlerinin temsilcilerinin katılımı ile bölgenin her renginin içinde olacağı bir muha­taplık heyeti kurulmalı ve halkın taleplerini almalı. Bu talepler de karşılanmalı”
Editör: TE Bilisim