YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta salı günü yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili konuştu. Yıldız TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta salı günü yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili konuştu. Bakan Yıldız, bağlantı hattı çalışmaları nedeni ile 5 tane iletim hattı devre dışı kaldığına işaret etti.
Bakan Yıldız “Toplam 7 hattın üzerinde, gerek arıza gerek salınımdan kaynaklı güç salınımı gerekçesi ile devre dışı kalıyor. Doğu ile Batı’nın bağı devre dışı kalıyor. Toplam 12 saniye içinde birbirine tetikliyor.”
Bakan Yıldız “Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan değerlendiriliyor” dedi.
TEİAŞ GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ
Bakan TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bazı görevlilerin de açığa alındığını bildirdi.
Bakan Yıldız, kesintinin yaşandığı sürenin mühendislik açısından uzun bir süre olmadığına işaret ederek, kesintinin nedenini ortaya çıkarmak için yürüttükleri çalışmayı dün akşam itibari ile tamamladıklarını belirtti.
Bakan Yıldız “Bu teknik arıza bir iletim hattında başlamıştır. Bununla ilgili bütün detaylar teknik taraflar ile paylaşılacaktır” dedi.
KEMAL YILDIR KİMDİR?

1958 yılında Akşehir’de (Konya) doğdu. 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1977 yılında özel sektörde çalıştı. 1981 yılından itibaren de sırasıyla, TEK, TEAŞ ve TEİAŞ’ta İletim Hatları Proje Daire Başkanlığında Mühendis, Orta Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü Ankara Röle Ölçü Aletleri Müdürlüğünde Mühendis, Başmühendis, Müdür olarak görev yaptı. Tesis ve İşletme Grup Müdürlüklerinin 04.08.2003 tarihinde aynı çatı altında birleştirilmesi sonucu kurulan 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğüne–ANKARA Grup Müdürü olarak atandı.



Editör: TE Bilisim