MHP Lideri Kurultay konusunda tarihi açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çağrı heyetinin olağanüstü kongre için ilan ettiği 19 Haziran tarihini tanımadıklarını ve 10 Temmuz'daki Kongre'de hem parti tüzüğünü değiştireceklerini hem de seçim yapacaklarını kaydetti.

 

MHP'de muhalifler ile genel merkez arasındaki olağanüstü kongre tartışmasında yargı tarafından yetkilendirilen Çağrı Heyeti kongrenin 19 Haziran'da düzenlenmesi çağrısı yaparken, MHP Genel Merkezi ise daha önce açıkladığı 10 Temmuz tarihinde ısrar ediyor.

 

Bahçeli, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, "10 Temmuz'daki kongrede tüzüğü de değiştireceğiz, seçimi de yapacağız; bunun dışında kurultay tarihi tanımıyoruz" dedi.

 

Bahçeli'nin konuşmasının devamından bazı kesitler:

 

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ VATAN DÜŞMANLARINA YALDIZLI DAVETİYEDİR

Nusaybin'de az sayıda teröristin teslim sahneleri servis edilmiştir. Günlükleri ele geçirilen bazı teröristlerin anne ve babalarıyla kavuşma anı gösterilmiş, sanki büyük başarıymış gibi sunulmuştur. Neye ve hangi amaca hizmet? Madem canilerin anne-baba sevgisi vardır, o zaman şehit polislerimizin, askerlerimizin, suçsuz ve günahsız vatandaşlarımızın kurumamış kanlarının hesabını kim soracaktır? Diyarbakır Tanışık'ta patlatılan 15 ton bomba sonucu canından olan vatandaşlarımızın hakkını nasıl ödeyeceklerini düşünen var mıdır? Ölenle ölünmez mi diyelim? Sayın Başbakan, söyle bize, şehit anaları ağlarken teröristlerin özlem gidermelerine methiyeler mi düzelim. Bu vicdan yozlaşmasına ortak mı olalım?

 

ABD, PKK İLE YANAK YANAĞA

Türkiye'nin hızlı karar alan bir yürütme erkine ihtiyacı varmış. 14 yıldır elinizi tutan mı vardı? Hızlandınız da durduran mı çıktı? Neyi hedeflediniz de ulaşamadınız? Parlamenter sistemde büyüyüp palazlananlar şimdi kalkıp imhacılıktan medet umuyor. Mesele Türkiye'nin önünün açılması olmayıp bir kişiye yeni bir koltuk çabasıdır. Başkanlık sistemi sonrası diktatörlüktür. Bakınız, ABD'li askerler IŞİD'e karşı 24 Mayıs'ta başlatılan operasyonda PYD armasıyla yakalanmışlardır. Bazı askerlerin koluna cani başının dövmeleri yapılmıştır. Müttefikimiz ABD, PKK'yla yanak yanağıdır. Bu nasıl bir kepazeliktir? Sayın Cumhurbaşkanı haklı olarak bu skandalı kınamıştır. MHP de lanetlemektedir. NATO'da aynı safta yüz yüze nasıl bakılacaktır? Özrün bile kabahatten büyüklüğü saklanamamıştır. ABD'li bir general yetkisiz ve uygunsuz demek zorunda kalmıştır. Bu şartlar altında AKP'liler başkanlıkla yatıp, partili cumhurbaşkanlığıyla kalkmaktadır.

ABD'li savcı 17 Aralık dosyasını delil olarak göstermiştir. Meselenin bam teli bu karanlık adamın rüşvet verdiği bakanları dünya alemin diline düşürmüş olmasıdır. Saygınlığımız adeta kurşuna dizilmektedir.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

 

YENİ HÜKMET ÖNCEKİLERİ MUMLA ARATACAK

Yeni kurulan hükümetin öncekileri mumla aratacağını peşinen öngörüyoruz. Sayın Yıldırım'ın gündemi cumhurbaşkanına çivilenmiştir. Sarayın hedeflerine tam bir sadakatle işbaşı yapmıştır. Yeni hükümetin gücü ve meşru yönü de zayıf ve arızalıdır. Yeni hükümetin siyasi gündeminde yalnızca Sayın Erdoğan'ı nasıl başkan yaparız hedefi vardır. AKP'nin bir genel başkan yardımcısı başkanlığın fiilen başladığını, milletvekilleri olarak anayasayı statüye uyduracaklarını söylemiştir.

 

Editör: TE Bilisim