• MHP genel başkanı Tunceli ziyaret programı kamuoyunda çok büyük takdir toplamıştır.İktidar yalakası olmayan objektif yayın yapan hemen her basın mensubu ve vatandaş bu ziyareti memnuniyetle karşıladı.Bu yazılardan sadece bir tanesini örnek olması açısından dikkatinize sunuyorum. DEVLET DİZ ÇÖKMEZ! "Başbakan Davutoğlu, acıklı bir tiyatro oyunundaki gibi dramatik pozlar takınarak: “Cesaretin ve yüreğin varsa git bunları Tunceli’de söyle! Bakalım Tunceli’ye gidebilecek misin?” diye haykırmıştı! Kime meydan okuyordu? “1937-38 olayları isyandır ve bu isyana katılanlar bölücüdür!” diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye… Devlet Bahçeli, bu sözlerin altında kalmadı, eski adı Dersim olan Tunceli’ye gitti ve: “İşte Tunceli’deyim. Vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Aynı şeyleri söylüyorum. 1937-38 hadiseleri isyandır ve bu isyana katılanlar bölücüdür. Biz Türk Milleti’nin onurlu evlâtlarıyız. Ne mutlu Türk’üm diyene.” diye haykırdı.

    * * * *

    Ne olacak şimdi? Başbakan Davutoğlu yaptığı gafı nasıl tevil edecek, nasıl kıvıracak? Tunceli başka bir ülkenin toprakları mıdır? Oraya gitmek için pasaport, vize filan mı lâzımdır ki Başbakan böyle yüksek perdeden atıp tutmuştu? Eğer, onun dediği gibi, yalnız Devlet Bahçeli değil, herhangi bir Türk vatandaşı Tunceli’ye gidemezse, bu olay Türkiye’nin Başbakanı olarak Davutoğlu’nun ayıbı olur! Ülkenin güvenliğinden ve seyahat özgürlüğünden o sorumludur! Düşünmeden konuşmak insanları böyle zor durumlara düşürür!

    * * * *

    MHP lideri Devlet Bahçeli şöyle dedi: “Ben Tunceli’de olduğuma göre Başbakan şimdi ne yapacaktır? Mahcup olmuş, mağlûp düşmüş bu şahsiyet, bundan sonra nasıl başbakanlık yapacaktır? Kalan haysiyet ve itibarını kurtarabilecek midir? Devlet diz çökmez. Devlet el etek de öpmez. Başbakan’ın korku deryasını kırmak için Tunceli’ye konuk olduk.”

    * * * *

    Başbakan Davutoğlu’nun bu sözlere (birkaç gevelemeden başka) verebileceği inandırıcı cevap yok. Tunceli’de devleti aşan güçler mi var ki, Başbakan Davutoğlu, Devlet Bahçeli’ye “Sıkıysa Tunceli’ye git, orada konuş” diye meydan okumuştu? Fena halde mahcup oldu. Peki şimdi ne yapacak? Doğrusu acıklı bir durum!"

    Rahmi Turan Sözcü Gazetesi

    Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
Editör: TE Bilisim