Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Terör örgütü IŞİD, elinde rehin olarak tuttuğu 49 vatandaşımızı 101 gün sonra serbest bıraktı. Serbest bırakılma olayı sonrası Türkiye'yi yönetenler her kafadan ayrı bir ses verdi.

Başbakan görünümlü Ahmet Davutoğlu mealen "IŞİD ile temas kurarak rehineleri serbest bıraktırdık" derken, Cumhurbaşkanı görünümlü Recep Tayyip Erdoğan ilk gün "Irak'ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosumuz, ailesi ve Başkonsolosluğumuzda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmıştır. Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır." şeklinde bir yazılı açıklamayla tüm vurgusunu "MİT operasyon yaparak kurtardı" ifadesi üzerine kurdu.
Başbakan görünümlü Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarı görünümlü Hakan Fidan herhalde Cumhurbaşkanı görünümlü Recep Tayyip Erdoğan'ı "Usta sen ne yapıyorsun IŞİD'i böyle tahrik eden açıklama yapılır mı, hepimizin kafasını kıtır kıtır keserler" demiş olmalı ki, Recep Tayyip Erdoğan bir gün sonra tamamen ağız değiştirdi. Ve "Maddi pazarlık asla söz konusu değil. Ancak siyasi ve diplomatik belli pazarlıklar sonucu vatandaşlarımızı kurtardık" demek durumunda kaldı.

AKP'nin terör örgütü PKK ile yaptığı görüşmeleri, pazarlıkları deşifre eden MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ısrarlı açıklamaları sonrası  "Bizim dört kez bunlarla (terör örgütü) bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir." diyen ve bu sözlerinden bir yıl sonra da "İmralı'ya, Oslo'ya, Kandil'e gönderen benim, bu görüşmeleri yine yaparız" diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin bir aslında hiçbir hükmü yoktur. Çünkü sürekli tutarsızlık yüklüdür.
Cumhurbaşkanı görünümlü Recep Tayyip Erdoğan son yaptığı açıklamayla MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi bir kez daha haklı çıkarmıştır.

Biliyorsunuz MHP Lideri Devlet Bahçeli ,49 vatandaşımızın serbest bırakılmasından sonra "Sevincimiz büyüktür.Vatandaşlarımızın sağ salim evlerine dönmeleri, sevdikleriyle ve aileleriyle buluşmaları hiç şüphesiz hepimiz adına mutluluk verici bir gelişmedir." ifadeleriyle giriş yaptığı ve "Fakat IŞİD'le hangi pazarlıkların yapıldığı, vatandaşlarımızın özgürlüğü karşılığında nelerin vaat edildiği henüz gizemini korumaktadır." şeklinde içeriği olan bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama sonrası AKtroller, AKP'nin yandaş haber siteleri MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu açıklamalarıyla dalga geçen cümleler ve haberler paylaşmışlardı. Hele Ensonhaber diye AKP'ye yandaşlıkta ve soytarılıkta sınır tanımayan bir haber sitesi var. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu açıklaması sonrası "Baydın Bahçeli" başlığıyla haber yaptı.

 MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye karşı çemkiren Aktroller, Ensonhaber, yandaşlar, havuzcular ne oldu?
Ustabaşınız "Siyasi ve diplomatik belli pazarlıklar sonucu vatandaşlarımızı kurtardık" diyor. Bir nevi "MHP Lideri Devlet Bahçeli haklı" diyor.
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de işte bunu soruyor. Pazarlıklar sonucu IŞİD'e ne verdiniz? Askerlerimizi şehit eden IŞİD'in teröristlerini ve 60 adet savaş tankı verdiğiniz konuşuluyor, yazılıyor.
 "Pazarlık yaptık" diyorsanız , IŞİD'e ne verdiniz bunu da açıklayın. Nasıl olsa bunu da önümüzdeki süreçte öğreneceğiz. Bu dünyada artık hiçbirşey gizli kalmıyor.
Her gelişme gösteriyor ki PKK'ya Güneydoğu'yu verdiniz. IŞİD'e ne verdiniz bakalım.
Yahu siz bu dünyaya terör örgütlerine sürekli vermeye mi geldiniz?

Yıldıray Çiçek
Editör: TE Bilisim