Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
Bahçeli, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada partisinin kurultayına değinen Bahçeli,
Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesinin 8 Nisan 2016 Cuma günü kararını açıklayıp Olağanüstü Tüzük Kurultayının yapılmasına karar verdiğini, ancak bir hakimin milyonlarca mensup ve sevdalısı olan bir davanın önüne taş koymaya kalkıştığını ileri sürdü.

Bahçeli, şunları söyledi; "Tavizlere kapalıyım, kumpaslara uzağım, MHP düşmanlarıyla son nefesime kadar mücadele etmekten de kesinlikle yorulmayacağım. Milliyetçi ülkücü hareket namusumdur, şehitlerin yadigarıdır, Türk İslam ruhunun aziz hatırasıdır. Bu nedenle asla mütecaviz emellere şans ve fırsat tanımam, tanımayacağım." 

Kurultay meselesini kökten bitirmek için tarihi bir karar aldıklarını hatırlatan Bahçeli, "Genel Başkan olarak parti tüzüğümüzün bana verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini 10 Temmuz olarak belirledim. Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP'ye darbe teşebbüsüdür, ülkücüye ilanı yapılmamış savaştır. Bilinsin ki MHP 19 Haziran'a katılmayacaktır. Yine parti tüzüğümüzün 64'ncü maddesinin 1'nci fıkrasına göre: 'Büyük Kurultayın Genel Başkan veya Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yahut Genel Başkanın görevlendireceği Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden biri tarafından usulüne uygun olarak yoklama yapıldıktan sonra yeterli çoğunluk sağlanmışsa açılabileceği' belirtilmektedir. Ben ve ilgili arkadaşlarımın salonda bulunmayacağına göre bahsi geçen korsan kurultay nasıl yapılacaktır? 10 Temmuz'da, 6'ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı Ankara'da dava ve kardeşlik ruhuyla yapmaya her dava arkadaşımı davet ediyorum. Sizleri korsana değil, ülkücü karar ve iradenin şölenine bekliyorum."

Editör: TE Bilisim