Bahçeli, şöyle konuştu:

Davaya sadakat onurdur ve onur insana mahsustur. Sizin gibi samimi duruş sergileyenlerin bu davranışları, oyun oynayanların oyunlarını boşa çıkaracaktır. Bu oyuna gelmeyeceksiniz. Oyunu bozun, oyunculara gereken dersi verin. Niyet sahiplerini şaşkına çevireceksiniz.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

OKYANUS ÖTESİ OYUN BAŞINDADIR

Konuşmasında, ''Başkalanının oyunlarında figüran olmayı tercih edenler, aslında değişe değişe omurgalarını kaybetmişlerdir. Bunların şer maksatları açıktır'' diyen Bahçeli, şunları söyledi: ''Karşımızdaki oyun, şiddetlidir. Parti için demokrasi olsun diyenler, oyunun bir parçasıdır. Okyanus ötesi oyunun başındadır. biz başkalaşırsak, iktidara gelecekmişiz. Bakmayın siz bunların oyunlarına. Bahsedilen iktidar, kimin iktidarıdır. Bu oyunları bozmazsam, oyuncuların oyunlarını ortaya çıkarmazsam, namerdim. Partili kurultayı yapmamam konusunda Erdoğan ile görüştüğüm, Saray'la görüştüğüm tamamen yalandır ve bu mahkeme kararıyla da ortaya çıkmıştır.

Onlar, 19 Haziran tarihini Kurultay tarihi olarak belirlemişlerdir. Bu bozgunculuktur. Yarın Ankara'da toplanacaklarını ilan edenler bilsinler ki, korsan kurultaydan hiçbir sonuç alamayacaklardır. Ben ve delege arkadaşlarım, korsan kurultayda olmayacaktır. Bizim eyvallah edeceğimiz mi sanılmaktadır? Davanız için doğru adımı atmanızdır. 19 Haziran'da kurultayımız yoktur. 10 Temmuz'da Kurultayımızı yapmaya sizleri davet ediyor, paralelcilerin 19 Haziran'daki kurultay oyunlarını bozmaya davet ediyorum. MHP'yi mutlaka temizleyeceğiz. Oyunu bozup, Türkiye'ye sahip çıkacağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, oyunu bozacağız ve ülkücü davaya sahip çıkacağız.''

Editör: TE Bilisim